Naslovna Dogadjaj Promocija Sremske kobasicijade na Ribljoj pijaci

Promocija Sremske kobasicijade na Ribljoj pijaci

PODELI
Foto: dnevnik

NOVI SAD: U subotu, 1. februara, će od 10 do 14 časova na Ribljoj pijaci (kod kafane „Bibinjo“) trajati promocija Sremskog svinjokolja i kobasicijade, koja će biti održana 8. februara u Šidu.

Tradicionalna šidska turističko-ugostiteljska manifestacija Sremska kobasicijada i svinjokolj, koja se ove godine organizuje 23. put, obuhvatiće predstavljanje bogate gastronomske ponude ovoga dela Srema – kobasica, kulena, suvog mesa i drugih sličnih namirnica.

Uz učesnike iz Vojvodine i drugih krajeva Srbije, na Sremskoj kobasicijadi učestvovaće i gosti iz Mađarske, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Slovenije, u okviru ove manifestacije biće priređeno takmičenje u izradi domaćih suvih kobasica, takmičenje u brzoj obradi mesa, kao i više zanimljivih nadmetanja za posetioce. Sremska kobasicijada ima i humanitarnu dimenziju kroz saradnju sa Crvenim krstom Šida i Organizacijom Čepom do osmeha.

Organizatori Sremske kobasicijade predstaviće Novosađanima program predstojeće manifestacije, a tom prilikom zainteresovani će po pristupačnim cenama moći da kupe sremske mesne đakonije, poput onih koje se svake godine prikazuju na takmičenjima u Šidu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here