Naslovna Sport Promocija stonog tenisa u Rumi

Promocija stonog tenisa u Rumi

PODELI

Predstavnici Stonoteniskog saveza Vojvodine su posetili prošlog vikenda Stonoteniski klub “Ruma” iz Rume. Delegaciju Stonoteniskog saveza Vojvodine je predvodio predsednik Milan Stanić, dugogodišnji igrač STK “Ruma”, generalni sekretar Mirjana Petrović i izvršni sekretar Dragan Bunčić. Sastanku su pored članova kluba, igrača i roditelja prisustvovali generalni sekretar Saveza sportova Opštine Ruma, Miloš Marković i predsednik Treće MZ Aleksandar Popović.

U izuzetno prijatnoj atmosferi svi gosti su mogli da isprate trening najmlađih kategorija kluba, a u nastavku se pričalo o sadašnjem stanju, kao i o planovima u narednom periodu. Trening je vodio Jovan Jockov, nekadašnji igrač STK “Ruma”, koji je najmlađe kategorije prošao igrajući u rumskom klubu. Jovan Jockov je jedan od najboljih mladih igrača u našoj zemlji, a član je juniorske reprezentacije Srbije i prvotimac novosadskog superligaša “Radničkog”.

Zajednički zaključak svih aktera je da treba povećati aktivnosti na omasovljenu ovog sporta u našoj sredini uključenjem većeg broja dece u trenažni proces. STK “Ruma” poziva sve zainteresovane dečake da se oprobaju u popularnom ping-pongu, treninzi se održavaju u prostorijama Treće MZ u Rumi (ul. 27. oktobra 38 – Detelina 5), ponedeljkom, sredom i petkom od 19 do 20:30 časova.

Stonoteniski klub “Ruma” je u nekim, ne tako davnim vremenima imao veliki broj igrača koji su uspešno nastupali u više liga.O ugledu kluba i tadašnjim igračima još uvek pričaju dobri poznavaoci situacija u ovom sportu. Predstavnici kluba, Stonoteniskog saveza Vojvodine i Saveza sportova Opštine Ruma su se složili da će zajedničkim naporima, kroz realizaciju više ideja koje su iznesene na sastanku, pokušati da ovaj sport što više afirmišu u našoj sredini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here