Naslovna Srem Inđija Promocija zdravog stila života u školama

Promocija zdravog stila života u školama

PODELI

 

U osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine Inđija u toku su vršnjačke edukacije sa temom zdravlja i zdravih stilova života za učenike V i VI razreda i I godine srednje škole.

Nakon edukacija biće održana školska takmičenja. Pobednici takmičenja biće učesnici edukacije u Crvenom krstu Inđija kojom će biti obeležen 7. april – Svetski dan zdravlja, a potom i opštinskog takmičenja. Pobednici opštinskog takmičenja biće učesnici Pokrajinske smotre znanja koju organizuje Crveni krst Vojvodine u Novom Sadu.

U Zakonu o Crvenom krstu Srbije, Nacionalnom Društvu je, u skladu sa ciljevima Međunarodnog pokreta dodeljena uloga da u saradnji sa zdravstvenim ustanovama, učestvuje u promociji zdravlja, unapređenju zdravlja pojedinih grupacija stanovništva i prevenciji bolesti od većeg socio-medicinskog značaja.

Promocija zdravih stilova života i prevencija bolesti zavisnosti na teritoriji opštine Inđija treba da doprinesu smanjenju broja mladih u pogledu rizičnog ponašanja u svakom obliku i porastu znanja iz oblasti prevencije i zdravih stilova života.

Crveni krst kao najveća humanitarna organizacija u zemlji ovaj posao obavlja koristeći svoje ljudske resurse, mlade volontere.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here