Naslovna Hronika PRONEVERA I FALSIFIKOVANJE SLUŽBEHIH ISPRAVA: Uhapšeni zaposleni JP “Stambeno” Ruma

PRONEVERA I FALSIFIKOVANJE SLUŽBEHIH ISPRAVA: Uhapšeni zaposleni JP “Stambeno” Ruma

PODELI

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela pronevera i falsifikovanje službene isprave, u Sremskoj Mitrovici uhapšeni su J.M. (1965) i G.L. (1965), zaposleni u javnom preduzeću „Stambeno” u Rumi.

Postoje osnovi sumnje da su J.M. i G.L. od januara 2016. do septembra ove godine, prisvojili milion dinara od naplate troškova grejanja koje su građani uplaćivali na blagajni javnog preduzeća „Stambeno”. Uplate, kako se sumnja, nisu knjižili u poslovnim knjigama.

Izjavu povodom ovog slučaja Sremskim vestima dao je direktor JP “Stambeno” Srđan Nikolić koji je rekao da je nakon primećenih neregularnosti, prijavio slučaj nadležnim organima.

“Ne želim da se mešam u rad nadležnih organa, čiji je posao da utvrde da li su osobe koje su bile zaposlene u JP Stambeno odgovorne za krivična dela za koje se terete. Ja kao direktor JP “Stambeno”, učinio sam onoliko koliko smatram da je moja dužnost. Nakon primećenih neregularnosti i prikupljenih dokaza, 4. septembra podneo sam krivičnu prijavu nadležnim organima u čijim je rukama dalje rešavanje ovog slučaja”, objasnio nam je Nikolić.

SUZBIJANJE FINANSIJSKOG KRIMINALA I KORUPCIJE: Među uhapšenima i lica iz Srema (VIDEO)

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije posebno u vezi sa zloupotrebama službenih položaja u državnim organima, policija je uhapsila čak 38 osoba, a među njima su i zaposleni ovog rumskog javnog preduzeća, kao i bivši funkcioner Opštine Pećinci.

ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA: Uhapšen bivši funkcioner Opštine Pećinci

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here