Naslovna Srbija Prosvetni radnici u kampanji “Stop nasilju u školama”

Prosvetni radnici u kampanji “Stop nasilju u školama”

PODELI

Nasilje nije pojedinačno i svakome se može desiti. Ako žmurimo, nasilje neće nestati, već rasti. Danas je dan prosvetnih radnika i danas počinjemo kampanju “Stop nasilju u školama”, izjavila je Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, povodom današnjeg jednočasovnog štrajka upozorenja.

Janković je navela da se nasilje, najčešće, ne prijavljuje kada se desi, a da onda svi optužuju škole i nastavnike. Prema njenim rečima, direktori, škola, uglavnom, “pokušavaju da zataškaju” informacije o ovakvim slučajevima.

Predsednik Sindikata prosvetnih radnika Sremska Mitrovica Joca Kopčić podsetio je na slučajeve nasilja nad prosvetnim radnicima.

“Učenik druge godine srednje škole pretukao je profesorku, napadnuta je profesorka Trgovačke škole, učenik je ošamario nastavnicu. Najdrastičniji je poslednji slučaj, kada je učenik sedištem od bicikla direktoru razbio glavu. Nedavno je u Bačkoj Palanci nasilni roditelj nasrnuo prvo na učenika, pa na nastavnicu”, naveo je Kopčić.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here