Naslovna Dogadjaj Protesti za čistiji vazduh 5. februara u Novom Sadu i drugim gradovima

Protesti za čistiji vazduh 5. februara u Novom Sadu i drugim gradovima

PODELI
Foto: 021.rs

Protest za čistiji vazduh održaće se u sredu, 5. februara u Novom Sadu i drugim gradovima u Srbiji, najavila je Inicijativa “Ne davimo Beograd”.

Kako su najavili, na protestima će se zahtevati čist vazduh i zdravo i bezbedno okruženje.  “Zahtevamo konkretne mere koje će obezbediti zdravu životnu sredinu i sprečiti posledice dugotrajnog zagađenja i ignorisanja ovog problema. U ovom trenutku planirani su skupovi i akcije u Valjevu, Smederevu, Nišu, Kraljevu, Novom Sadu, Požegi, Vlasotincu, Kuli, Apatinu, Užicu, Gornjem Milanovcu, Inđiji i Beogradu“, navode u Inicijativi i dodaju da se organizacije i pojedinci koji žele da se pridruže akciji i dalje mogu javiti preko sajta OVDE.

 Kako dalje dodaju, gradovi u Srbiji se sve češće nalaze na vrhu liste najzagađenijih gradova sveta.  “Naše zdravlje, zdravlje naše dece i naših najmilijih, ugroženo je nebrigom i kontinuiranim igorisanjem upozorenja, merenja i analiza koja jasno govore da se radi o ozbiljnom problemu koji se neće sam od sebe rešiti”, navode uz podsećanje da je peticiju kojom se zahtevaju konkretne mere protiv zagađenja potpisalo skoro 15 hiljada građana. 

 Detaljnije informacije o tome gde će se tačno održati protesti još nisu poznate.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here