Naslovna Srbija Pruga za brzinu 120km/č, koju je ruska kompanija izgradila u Srbiji, prošla...

Pruga za brzinu 120km/č, koju je ruska kompanija izgradila u Srbiji, prošla vremenski test

PODELI
Foto: RŽD Internešenel

U decembru 2018. godine, kompanija „RŽD Internešenel“ je dobila potpisane sertifikate o uspešnom završetku garantnog roka za dve rekonstruisane deonice Panevropskog saobraćajnog Koridora 10, na kojima su radovi završeni 2015. godine: Sopot Kosmajski — Kovačevac (18 km) i Ruma—Golubinci (18 km).

Nakon rekonstrukcije koju je izvela ruska kompanija, dozvoljena brzina saobraćaja vozova ovde je podignuta sa 30 na 120 km/č.

MIHAJLOVIĆ: Vozovi mogu da jure 120 km/h na 200 km pruga

Završetak garantnog roka obavljen je u potpunosti u skladu sa međunarodnom građevinskom praksom. Za vreme korišćenja, nove železničke pruge su u punoj meri izdržale obračunska opterećenja i obezbedile neprekidan saobraćaj vozova sa ciljanom brzinom.

Radovi na modernizaciji i izgradnji železničke infrastrukture koje sprovodi „RŽD Internešenel“ predstavljaju važan deo sveobuhvatne obnove železničkih pruga Srbije. Trenutno srpska i ruska strana razmatraju i zajedničko održavanje rekonstruisanih pruga, s obzirom na to da sprovođenje takvih planskih mera ima odlučujući značaj za očuvanje zadatih operativnih karakteristika koloseka, navedeno je u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here