Naslovna Srem Inđija Prva komercijalna isporuka guma kompanije Toyo Tire

Prva komercijalna isporuka guma kompanije Toyo Tire

PODELI
Foto: Opština Inđija

INĐIJA – Prva isporuka 540 guma proizvedenih u pogonu kompanije Toyo Tire Srbija u Inđiji krenula je juče put Severne Amerike.

Prvoj isporuci prisustvovali su ambasador Japana u Republici Srbiji Takahiko Kacumata, generalni direktor Toyo Tire Srbija Joji Imura, direktor fabrike u Inđiji Ajkut Gidergi, predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak, kao i ostali predstavnici menadžmenta kompanije i zaposlenih. Predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak se zahvalio što je dobio priliku da se obrati na ovom mestu, u jednom, kako je rekao velikom i istorijskom danu za Srbiju i Inđiju.

„Pre nekoliko godina teško da smo mogli da zamislimo u Inđiji ovako veliku svetsku kompaniju. Vi ste kao kompanija postali njen ponos. Danas smo ovde da iz Inđije pošaljemo prvi kontigent guma na američko tržište, i to je učinjeno samo za godinu i po dana. Vi se meni zahvaljujete na podršci, ali ta podrška je normalna ako želimo da se naš grad razvija. Amabasador Kacumata je spomenuo da je ove godine jubilej, 140 godina diplomtaskih odnosa Japana i Srbije, i biće nam zadovoljstvo da damo svoj doprinos u godini jubileja. Neka je sa srećom početak i prva isporuka“, rekao je prisutnima Gak.

Japanski ambasador Takahiko Kacumata izrazio je veliko zadovoljstvo što je prisustvovao ovom događaju.

-„U decembru 2020. godine, kada sam došao u Srbiju kao ambasador, moja prva poseta je bila upravo ovde, i zato mogu da posvedočim vašem trudu i uspehu. Uprkos pandemiji, na ovom mestu je održana ceremonija polaganja kamena temeljca za fabriku. Od tada je prošlo godinu i osam meseci. Pandemija Kovid-19 i dalje traje, ali Toyo Tire Srbija nastavlja sa izgradnjom svoje savremene fabrike, i evo danas prisustvujemo prvoj isporuci guma. Ove godine je 140 godina prijateljskih odnosa Japana i Srbije i otvaranje ove fabrike u decembru biće važan događaj za taj jubilej“, rekao je ambasador Katsumata zahvalivši Vladi Srbije na podršci kao i Opštini Inđija i predsedniku Vladimiru Gaku.

Generalni direktor Toyo Tire Srbija, Joji Imura se takođe svima zahvalio što je ideja o prvoj fabrici u Evropi postala stvarna.

-„Ovo je prva isporuka iz Toyo Tire Srbija za američko tržište. Potrošači u Americi će već za par meseci voziti svoje automobile sa gumama proizvedenim u ovoj fabrici. Naš sledeći cilj je dostizanje proizvodnje punim kapacitetom. Već se osećam ushićenim kad pomislim da će za manje od godinu dana ovaj utovarni prostor biti prepun naših proizvoda, pripremajući se da krenu na put širom sveta.“

Prisutnima se obratio i Ajkut Gidergi, direktor fabrike u Inđiji, poželevši svima uspeha u daljem radu i zahvalivši se celom timu inđijskog pogona.

„Ovo danas je rezultat naših zajedničkih zalaganja i zato želim da se zahvalim celom timu za sve napore koji su uložili. Ova fabrika u Srbiji je veoma važna za čitavu Toyo Tire korporaciju, i postoje velika očekivanja da će se upravo ovde proizvoditi najkonkurentniji proizvodi.“

Toyo Tire Srbija je prvi evropski pogon japanske kompanije Toyo Tire Corporation koji se nalazi u severoistočnoj radnoj zoni u Inđiji. Kompanija je u Srbiji osnovana 4. oktobra 2019.godine, prvi ašov zaboden je 15. decembra 2020, a juče (9. avgusta) otišla je prva isporuka guma.

Zvanična ceremonija otvaranja biće održana u decembru ove godine, kada će i svi objekti biti spremni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here