Naslovna Srem Prva maturska izložba otvorena u Galeriji “Lazar Vozarević” u Sremskoj Mitrovici

Prva maturska izložba otvorena u Galeriji “Lazar Vozarević” u Sremskoj Mitrovici

PODELI
Foto: RTV

SREMSKA MITROVICA – Prva maturska izložba odeljenja grafičara Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Radivoj Popović” otvorena je u Galeriji “Lazar Vozarević” u Sremskoj Mitrovici.

Izložba mozaika sedmoro grafičara upriličena je kao nastavak saradnje i prijateljstva između škole i galerije, a svi zainteresovani izložbu mogu pogledati do 13. maja. Izložbi su prisustvovali predstavnici lokalne samouprave, gradonačelnica Svetlana Milovanović i načelnik Gradske uprave Vasilj Ševo sa saradnicima.

Maturanti su sa zadovoljstvom dočekali sve posetioce, rodbinu i prijatelje koji su došli kako bi prisustvovali prvoj maturskoj izložbi odeljenja grafičara škole “Radivoj Popović” pod nazivom “Naš svet šarenih kockica”. Uz prigodan program predstavili su maturske mozaike koje su stvarali zajedno.

Zajedno sa svojim nastavnicima , u školi, na radionicama nastajali su mozaici velikih formata. Ova tehnika kažu, nije odabrana slučajno, i za vredne grafičare ima posebnu simboliku. Svi učenici umetničkih smerova tradicionalno izlazu maturske radove u Galeriji, a prvi put to čine učenici škole za osnovno i srednje obrazovanje osoba sa smetnjama u razvoju.

Ova izložba nastavak je saradnje između galerije i škole koja je započela zimus koncertima u galeriji na kojima su za učenike pripremani novogodišnje poklone.Svojim drugarima matursku izložbu ulepšali su i učenici ostalih smerova koji su učestvovali u recitatorskom i muzičkom delu programa. Maturska izložba grafičara biće otvorena do 13. maja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here