Naslovna Srem Pećinci Prvi dan slave u Subotištu obeležili kuvari, lovci i fudbaleri

Prvi dan slave u Subotištu obeležili kuvari, lovci i fudbaleri

PODELI
Foto: Opština Pećinci

SUBOTIŠTE – Obeležavanje seoske slave u Subotištu počelo je u nedelju sa nekoliko manifestacija, a nastavlja se u sredu i četvrtak, kada će od 21.00 čas u Domu kulture biti organizovane žurke za mlade.

Na sam Ivandan, 7. jula, u 10.00 časova, predstavnici Saveta mesne zajednice Subotište i Opštine Pećinci položiće venac na spomenik palim borcima i žrtvama fašizma u Drugom svetskom ratu.

Nedelju su obeležili kuvari koji su se takmičili u pripremanju pasulja u kotliću. Takmičenje je okupilo 14 ekipa u velikom parku u centru naselja, a najbolji pasulj je skuvala ekipa penzionera u sastavu: Mirko Stepanović, Radomir Bilić i Dejan Marković.

„Imali smo odličan odziv ekipa, a celo takmičenje je proteklo u vrlo veseloj atmosferi, delom zahvaljujući i našim komšijama iz Brestača, koji su došli sa dve konjske zaprege i harmonikašem, pa je za mnoge posetioce i takmičare, posebno one najmlađe, vožnja konjskom zapregom bila posebna atrakcija“ – izjavio je član Saveta MZ Subotište Željko Božić.

Lovačko društvo Subotište organizovalo je šicaru. Na klasičnoj šicari najuspešniji su bili Đorđe Dragišić iz Pećinaca, Dušan Dabić iz Pavlovaca i Dragan Kokar iz Subotišta, dok su u gađanju glinenih golubova najprecizniji bili Nenad Knežević iz Pećinaca, Mihajlo Munđa iz Novih Karlovaca i Bata Perić iz Krčedina.

Odličan odziv je zabeležen i na turniru u malom fudbalu, gde se za titulu najboljih borilo 14 ekipa, a prvo mesto osvojila je ekipa Donji Srem.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here