Naslovna Deca Prvi Festival bibliobusa

Prvi Festival bibliobusa

PODELI
Foto: sirmiuminfo

Kladovo. Od 4 – 6. oktobra 2019. Biblioteka u Kladovu bila je organizator i domaćin Prvog Festivala bibliobusa u Srbiji, koji je pratila međunarodna konferencija na temu „Predstavljamo vam našu pokretnu biblioteku.”

Festival je bio prilika da se pokretne biblioteke iz Srbije, iz Prijepolja, Aleksinca, Kruševca i Kladova po prvi put susretnu na jednom mestu. Njima se pridružio i bibliobus Gradske knjižnice iz Vinkovaca, Hrvatska.

Svečano otvaranje Festivala realizovano je u cvetnom parku iza Biblioteke uz pomoć folklora AKUD „Polet”, animatora i mališana koji su posetom bibliobusima započeli obeležavanje Dečije nedelje.

Naša Biblioteka „Gligorije Vozarović” je kao druga u tadašnjoj Jugoslaviji, posle Rijeke, imala bibliobus. Bila je to 1978. godina. Tema predavanja, koje je održala Ružica Stanković, bibliotekar savetnik, na ovoj Konferenciji bila je posvećena radu tog bibliobusa, koga, nažalost, više nema.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here