Naslovna Dogadjaj Prvi fudbalski koraci dece iz Pećinaca

Prvi fudbalski koraci dece iz Pećinaca

PODELI
Foto: Opština Pećinci

Dečaci i devojčice uzrasta od 7 do 10 godina sa teritorije pećinačke opštine u nedelju su bili u prilici da na pomoćnom terenu Sportskog centra Suvača u Pećincima oprobaju svoje fudbalske veštine u okviru Otvorene zabavne škole fudbala, koju četvrti put u našoj opštini organizuje Sportski savez “Razvoj sportova” uz podršku Danske i Norveške vlade u saradnji sa UNHCR-om.

Na šest stanica, poligona, oko 100 dece vežbalo je, uz učenje i zabavu, zajedno sa trenerima i asistentima, a kako nam je rekao Siniša Đokić predsednik Sportskog saveza, ove godine je bilo dosta prijavljenih devojčica.

“Drago mi je da vidim sve više dece na sportskim terenima, jer to je jedan od naših primarnih ciljeva – zainteresovati decu za sport i povesti ih putem zdravog načina života, a posebno mi je drago što je dosta devojčica zainteresovano za fudbal i bavljenjem sportom. Projekat Otvorena zabavna škola fudbala realizuje se u svim zemljama bivše Jugoslavije, a treneri su u prilici da sarađuju i posećuju seminare međusobno, tako da na taj način razmenjuju i iskustva” – rekao je Đokić.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here