Naslovna Kultura Prvi put na srpskom jeziku: “Usamljeni putnik“ Džeka Keruaka u prodaji od...

Prvi put na srpskom jeziku: “Usamljeni putnik“ Džeka Keruaka u prodaji od 24. decembra

PODELI
Foto: Promo

“Usamljeni putnik“ je autobiografska zbirka priča Džeka Keruaka, autora koji je dao glas čitavoj generaciji pisaca i spada među najkontroverznije autore 20. veka.

Priče opisuju njegovo lutanje ulicama Njujorka, boravak na zapadu Sjedinjenih Država, putovanja brodom duž obala Amerike, obilaske Tangera sa Vilijamom S. Barouzom, posete pariskim galerijama. Po stilu, sadržaju i filozofiji ova knjiga je slična njegovim prethodnim delima, jer vodi čitaoca na još jednu avanturama krcatu odiseju kroz njegov fascinantni, duboko doživljeni svet.

Lutajući Sjedinjenim Američkim Državama i Meksikom, pa zatim kroz Maroko i po Evropi, kroz Pariz i London, Keruak juri vozom pored polja bodljikavog kaktusa; svedoči svojoj prvoj borbi s bikovima u Meksiku dok je bio na opijumu; sustiže ritam noćnog života u Njujorku; stapa se sa planinama prekrivenim snegom na severozapadu Amerike; meditira na osunčanom krovu u Tangeru; zaljubljuje se u Monmartr i ogromnu belu Baziliku Svetog Srca. Stranicu za stranicom, Keruak otkriva beskrajnu raznolikost ljudskog života i sopstvenu razdraganu filozofiju samoispunjenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here