Naslovna Kultura Prvi put od 1961. dodela Oskara bez crvenog tepiha

Prvi put od 1961. dodela Oskara bez crvenog tepiha

PODELI
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Prvi put od 1961. godine tepih na dodeli Oskara neće biti crven. Kako prenose strani mediji, u sredu su ispred Dolby Teatra u Holivudu radnici koji rade na pripremama ovogodišnje dodele Oskara razmotali tepih boje šampanjca, dok je domaćin 95. dodele Oskara Džimi Kimel razgovarao sa novinarima.

“Mislim da odluka da umesto crvenog tepiha stavimo tepih boje šampanjca pokazuje koliko smo uvereni da neće biti prolivene krvi”, našalio se Kimel.

Odluku o promeni boje doneli su kreativni konsultanti Lisa Loe, dugogodišnja saradnica Voga, i Raul Avila, kreativni direktor glamurozne Met Gale u Njujorku. Ove godine će tepih biti delomično prekriven kako bi zaštitio zvezde i kamere od vremenskih nepogoda, ali i kako bi dolaske pretvorio u večernji događaj.

Crveni tepih Oskara datira iz 1961. godine, kada je 33. dodela održana u Santa Monica Civic Auditoriumu, ali šira javnost crveni tepih u punom sjaju na televiziji nije videla sve do 1966. godine, kada je dodela Oskara prvi put emitovana u boji.

Podsećamo, ovogodišnja dodela Oskara počinje u ponedjeljak u 2 sata ujutro prema evropskom vremenu, odnosno u 20 sati prema lokalnom vremenu u Los Anđelesu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here