Naslovna Život Prvo mesto za prašak protiv mamurlika

Prvo mesto za prašak protiv mamurlika

PODELI
Young man sleeping in a bar

Prvo mesto na nacionalnom takmičenje najboljih učeničkih kompanija osvojila je kompanija “Bio Ally iz Medicinske škole iz Krušševca. Nagradu im je danas (21. maj 2019.) u Novom Sadu uručila pomoćnica ministra privrede Katarina Obradović Jovanović.

– Ova grupa učenika, koja se bavi proizvodnjom organskog praška sa surutkom, čijim se rastvaranjem dobija napitak protiv mamurluka, predstavljaće Srbiju na evropskom takmičenju – saopštilo je Ministarstvo privrede.

Drugo mesto osvojila je kompanija “Bio Care iz medicinske škole “Sestre Ninković iz Kragujevca, koja se bavi proizvodnjom preparata i namirnica od kombinacije maslačka i šargarepe. 

Treće mesto pripalo je kompaniji Dolce Rosa iz medicinske škole “Draginja Nikšić iz Sremske Mitrovice, koja se bavi proizvodnjom kozmetičkih preparata za lice i telo zasnovanih na derivatima ruže. 

Evopsko finale će biti održano u julu u Francuskoj, gde će srpski đaci odmeriti snage sa najboljim učeničkim kompanijama iz 40 zemalja.

– I u narednom periodu ćemo nastaviti da podržavamo učeničke kompanije. Cilj je da do 2020. godine ovaj program bude dostupan u svakoj srednjoj školi u Srbiji” – rekla je pomoćnica ministra privrede.

Na nacionalnom takmičenju najboljih učeničkih kompanija, svoje proizvode i usluge predstavilo je 20 srednjoškolskih timova, a osim pomenutih tu su bili i oni iz Arilja, Bača, Beograda, Boljevca, Lazarevca, Leskovca, Mladenovca, Niša, Novog Sada, Požege, Svilajnca, Šapca i Vršca.

Takmičenje sprovodi organizacija “Dostignuća mladih u Srbiji” uz podršku Ministarstva privrede i u saradnji sa drugim partnerima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here