Naslovna Dogadjaj Prvog dana prikupljeno 560 kg ambalažnog otpada

Prvog dana prikupljeno 560 kg ambalažnog otpada

PODELI

Juče je počela akcija prikupljanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja na teritoriji pećinačke opštine, koju organizuju Udruženje poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci i Poljoprivredna stručna služba Sremska Mitrovica.

Kako nam je rekla Marijana Panić predsednica pećinačkog Udruženja poljoprivrednih proizvođača, prvog dana je u 12 naselja opštine Pećinci prikupljeno 560 kg ambalažnog otpada.

“Akciju sakupljanja plastične ambalaže od sredstava za zaštitu bilja naše udruženje sprovodi već šest godina. Ove godine smo zbog opasnosti od širenja infekcije korona virusom, ambalažni otpad sakupljali na kućnim adresama poljoprivrednika i nešto kasnije nego prethodnih godina, pa mi je posebno drago što su naši poljoprivrednici strpljivo sakupljali otpad i čekali da akcija krene. Zbog same procedure nismo uspeli da u jednom danu prikupimo ambalažu od poljoprivrednika u svih 15 naselja, te će tako akcija biti nastavljena u sredu, 5. avgusta, u 9.00 časova, kada ćemo posetiti poljoprivredne proizvođače u Subotištu, Donjem Tovarniku i Brestaču” – rekla je Panić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here