Naslovna Srem Ruma Puštena u rad buster stanica u Malim Radincima

Puštena u rad buster stanica u Malim Radincima

PODELI

Višedecenijskom problemu vodosnabdevanja meštana Malih Radinaca došao je kraj. Danas je u rad puštena buster stanica, tj. pumpna stanica za povišenja pritiska, pa će karakteristične nestašice vode u letnjim mesecima, u Malim Radincima, postati prošlost.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić je podsetio da je prošle godine izgradnjom buster stanice u Stejanovcima rešen problem vodosnabdevanja tog sela i napomenuo da je izgradnja pumpne stanice u Malim Radincima zajednički finansirana sredstvima rumske lokalne samouprave, Pokrajine i JP “Vodovod”.
“Ono što je najbitnije je da će u budućnosti svi meštani Malih Radinaca imati dovoljno vode i zadovoljavajući pritisak. Uspeli smo zajedničkim angažovanjem Pokrajine, JP “Vodovod” i Opštine Ruma da rešimo veliki problem za meštane Malih Radinaca. Na konkursu Pokrajine smo dobili blizu 2,2 miliona dinara, Opština Ruma je izdvojila jedan milion, dok je javno preduzeće iz sopstvenih sredstava obezbedilo 500.000 dinara. Znamo koliko je do skoro bilo problema, posebno za stanovnike radinačke Nove ulice, tako da je na opšte zadovoljstvo ovaj posao na unapređenju usluge vodosnabdevanja privreden kraju”, naglasio je Mančić.

Mali Radinci su pretežno stočarsko selo, pa je normalno vodosnabdevanje, posebno u letnjim mesecima, preka potreba, tvrdi predsednik MZ Mali Radinci Živko Stojković.

Zivko Stojkovic”Trenutno je prijavljeno oko 5.000 tovljenika svinja koje se hrane za klanicu, za izvoz. Samim tim nestanak vode u letnjem periodu predstavlja velik problem za ljude koji se time bave. Zahvaljujem se lokalnoj samoupravi koja je odgovorila na naš zahtev i rešila problem koji je godinama ignorisan”, rekao je Stojković.

Složen sistem vodovodne mreže iziskuje velika sredstva ne samo za održavanje postojeće mreže, već i za ulaganja u modernizaciju i unapređenje usluge vodosnabdevanja, kaže direktor JP “Vodovod” Slobodan Stanić.

“Svake godine se trudimo da sela u rumskoj opštini dobiju po investiciju koja će unaprediti uslugu vodosnabdevanja. Nadam se da Mali Radinci neće više imati problema sa pritiskom u letnjem periodu, da će imati dovoljno vode. Pritisak sad prema Malim Radincima je 4 bara, a ono što je bitno da će stanovnici i poslednjih kuća u Novoj ulici, koja je najviša, imati dovoljan pritisak vode i na spratu. Ono što se svakako mora napomeniti da je pijaća voda odličnog kvaliteta, a da ćemo sada zahvaljujući buster stanici u Malim Radincima imati i zadovoljavajući pritisak”, istakao je Stanić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here