Naslovna Srem Ruma Putinci dobijaju potpuno novi vrtić, a seoska škola novi sjaj

Putinci dobijaju potpuno novi vrtić, a seoska škola novi sjaj

PODELI

Putinci će uskoro dobiti vrtić. Tender za izgradnju vrtića je završen, a nakon odabira najboljeg ponuđača slede radovi na vrtiću, koji će se nalaziti u sastavu seoske osnovne škole. Na prostoru veličine 155 kvadratnih metara, u dve učionice će biti smešteno po 25-oro dece, a izgradiće se i posebno odelenje za vaspitače. Predsednik Savete mesne zajednice Putinci, Branko Mandić, ističe da je izgradnja vrtića ispunjavanje obećanja koje je dato meštanima.

“Mi smo anketirali roditelje i došli smo do broja od oko 50-60 dece za koje postoji potreba da pohađaju vrtić. Reč je o mališanima iz tri sela, Putinaca, Žarkovca i Donjih Petrovaca. Vrtić će odlukom Skupštine Opštine Ruma biti besplatan i verujem da je ovo pun pogodak za sva tri sela. Pokušaćemo da za decu u vrtiću obezbedimo celodnevni boravak, što bi dodatno značilo roditeljima koji se sa posla u mnogim novootvorenim pogonima i fabrikama u rumskoj opštini, vraćaju u popodnevnim satima”, kazao je Mandić.

Pored vrtića u Putincima biće kompletno renovirana i OŠ “Dositej Obradović“. Sredstva za ovaj veliki posao obezbeđena su od strane Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

“Ovu školu u Putincima pohađa 264 đaka i namera nam je da poboljšamo uslove u kojima borave naši učenici. U cilju povećanja energetske efikasnosti školskog objekta, izvodiće se radovi na izolaciji, rekonstrukciji krova, zameniće se prozori i vrata. Jednom rečju, sve se kompletno menja i ostaju jedino stari školski zidovi”, naglasio je Mandić.

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima najavila je da će za ove radove biti izdvojeno oko 60 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here