Naslovna Srem Ruma Putinci domaćini „Miholjskih susreta sela“

Putinci domaćini „Miholjskih susreta sela“

PODELI
Foto: Opština Ruma

PUTINCI – Manifestacija „Miholjski susreti sela“ po drugi put će se održati u rumskoj opštini, ovog puta u subotu, 8.10.2022., na platou ispred Doma kulture u Putincima, sa početkom u 12 časova. Programom manifestacije biće obuhvaćeno svih 16 sela rumske opštine.

Cilj manifestacije je negovanje tradicije i običaja ruralnih krajeva opštine Ruma predstavljanjem i izlaganjem rukotvorina i predmeta izrađenih starim zanatima.

Takmičarski deo programa obuhvatiće nadmetanje u najukusnijoj bundevari, najlepše ukrašenoj pogači, radionica za decu obuhvata takmičenje za najlepše strašilo od kukuruzovine, takmičenje u vezu i najukusnije slatko od dunja. Takođe, biće nadigravanja, natpevavanja, recitovanja, likovnih i literarnih radova na temu sela.

Ova jednodnevna manifestacija treba da osveži sećanje na život u selu, koji se nikada nije svodio na kupovinu namirnica, već je sve bilo lična ili porodična manufaktura.

Društveni život, bio je skoncentrisan oko seoskog Doma kulture, ili crkve, gde se i natpevavalo, i kazivalo i prodavalo i oglašavalo.

Pokrovitelj je Opština Ruma i Ministarstvo za brigu o selu koje je po konkursu sa 498.550 dinara finansijski podržalo ovu manifestaciju čije aktivnosti organizuje Turistička organizacija Opštine Ruma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here