Naslovna Srem Radinović: “Najveća želja mi je da se Opština razvije do statusa grada”

Radinović: “Najveća želja mi je da se Opština razvije do statusa grada”

PODELI
Foto: RTV Stara Pazova

STARA PAZOVA – Trenutno se na teritoriji opštine Stara Pazova realizuje jedna od najvećih investicija koja je od istorijskog značaja za Opštinu a vrednost je skoro milijardu dinara, na šta smo jako ponosni, istakao je Đorđe Radinović, predsednik opštine Stara Pazova gostujući u „TV Vestima“  RTV Pink , 28.juna 2022. godine. 

-Već 2012.godine, kada je vlast preuzela Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić ,lokalna samouprava u Staroj Pazovi je uspela to uspešno da isprati. Pored zapošljavanja građana, koje je jedan jako važan segment, razvoj privrede je  dao rezultate i kada je u pitanju budžet Opštine. Tako smo došli i do ove istorijski važne investicije, objasnio je Radinović.

U pitanju je izgradnja potpuno nove putne infrastrukture – oko 30 km lokalnih  puteva, koji se aktuelnim ugovorom rekonstruišu odnosno potpuno novoizgrađuju. 

-Ako se podsetimo da su ti putevi građeni 70’tih godina, onda je jasno koliko je to značajan i veliki projekat. Mi ćemo krajem ove i početkom naredne godine imati sve lokalne puteve potpuno nove i sva mesta staropazovačke Opštine biće povezana novim lokalnim putevima, naglasio je Radinović u „TV Vestima“, dodajući da lokalna samouprava mora da isprati ono što radi i gradi  država  i predsednik Vučić, a da lokalni deo poslova ostaje na lokalnoj samoupravi. 

U blizini Centralne radne zone koja se smatra jednom od najperspektivnijih zona u Srbiji završava se deo infrastrukturnog dela  projekta koji je veoma važan za početak poslovanja čuvene nemačke kompanije MTU.Svetski poznata kompanija je izabrala upravo Staru Pazovu za izgradnju svog postrojenja, što svakako doprinosi reputaciji opštine Stara Pazova:

-Pored ogromnih ulaganja države u taj projekat , da se uopšte ta kompanija nađe u Srbiji,  mi smo kao lokalna samouprava prihvatili na sebe da potpuno izgradimo novu infrastrukturu za potrebe nemačke fabrike: put, kanalizaciju, vodu, struju…Sve što je potrebno da bi ta fabrika za dva , tri meseca počela sa radom, naveo je predsednik staropazovačke Opštine.

-Ako znamo da će ovaj gigant u prvom momentu zaposliti oko 500 radnika onda je jasno, koliko je dolazak MTU značajan za Opštinu.

Navedena investicija je Opštinu koštala oko 450 miliona dinara , što je takođe ozbiljna suma za jednu lokalnu samoupravu. 

Osim na poboljšanju infrastrukture na lokalu, opština Stara Pazova puno radi i na poboljšanju školstva. U prethodnom periodu su izgrađene dve nove škole i dva nova vrtića:

 -Nastavljamo sa adaptacijom osnovne škole Boško Palkovljević Pinki  u Staroj Pazovi , nastavljamo sa proširenjem vrtića. Razvojem privrede ljudi se u Staru Pazovu doseljavaju i velike su potrebe za čuvanjem dece u ustanovama , jer kod nas je jako niska stopa nezaposlenosti ( 2 odsto je nezaposlenost! ) i gotovo su uvek oba roditelja zaposlena. Danas 25 000 stanovnika Opštine je u stalnom radnom odnosu , u poređenju sa 2012. godinom kada je Stara Pazova imala 9.400 zaposlenih.

U TV gostovanju predsednik Radinović je najavio  još jedan veliki projekat koji opština Stara Pazova treba da realizuje u saradnji sa državom, a to je potpuna rekonstrukcija i dogradnja zdravstvenih ustanova, odnosno Domova zdravlja u Staroj i Novoj Pazovi. Ta investicija je vredna preko milion evra. 

Period korone nije mnogo uticao na razvoj privrede u staropazovačkoj Opštini, što je sigurno i zasluga države i predsednika Aleksandra Vučića. Najveće probleme su imali ugostitelji i objekti vezani za ugostiteljstvo i turizam. Tu smo izašli u susret i više puta jednokratno dodeljivali pomoć  po 100 hiljada dinara, po 50 hiljada dinara. Danas su se oni već vratili u normalne tokove, rekao je Radinović.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović, kome je ovo treći predsednički mandat na lokalu, zajedno sa svojim saradnicima teži da Stara Pazova stekne status grada:

-Smatramo da ovakav razvoj privrede i dolazak novih stanovnika doprinosi  da ćemo  jednog momenta steći uslove da postanemo grad i da možemo da formiramo gradske opštine i da tako dalje nastavimo razvoj. Grad je naveći status nivoa lokalne samouprave i to je moja želja i vizija, koju želim da ostvarim u ovoj mojoj borbi koja traje već deset godina i koja se, nadam se, neće tako brzo završiti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here