Naslovna Deca Radionica “Voćni dan” za najmlađe

Radionica “Voćni dan” za najmlađe

PODELI
Foto: ilustracija

SREMSKA MITROVICA – Radionica pod nazivom “Voćni dan” održana je juče u osnovnoj školi Boško Palkovljević Pinki u Sremskoj Mitrovici učenicima trećeg razreda koji već godinu dana preko projekta koje je podržalo ministarstvo prosvete kroz igru uče o pravilnoj ishrani. Deca su preko njih naučila da izmere utrošak kalorija kao i da se zdravo hrane a proizvode koje su napravili na radionicama prodavali su na izložbama u gradskoj kući.

Druženje i učenje kroz igru privlači osnovce Pinkijeve škole u Sremskoj Mitrovici da se svaki put odazovu radionici “voćni dan” koja se organizuje u njihovoj školi već drugu godinu za redom kako bi se deca naučila pravilnoj ishrani i zdravoj užini.

Podršku projektu pružilo je i ministarstvo prosvete a na današnjoj radionici uručen je prigodan poklon koji će đacima i zaposlenima dosta koristiti u nastavi.

Kroz projekte je prošlo više od 1000 mališana a dobra saradnja sa školama ogleda se u ovim radionicama.

Predviđeno je i širenje radionica na školu u Šuljmu gde će se održati drugi deo projekta kada će mališani volonteri posetiti ovu seosku školu i tamo nastaviti sa širenjem zdravih navika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here