Naslovna Srem Sremska Mitrovica Radiša je pronašao “nabubreli” novčanik iz kog su virile pare, a onda...

Radiša je pronašao “nabubreli” novčanik iz kog su virile pare, a onda je njegova ćerka prepoznala kamiondžiju iz Sremske Mitrovice

PODELI

Kamiondžija Milan Gačić iz Sremske Mitrovice je ispred prodavnice u centru Crne Bare izgubio novčanik sa većom svotom novca, ličnim dokumentima i bankarskim karticama.

Ubrzo je saznao da ga je pronašao meštanin Radiša Zekić, u selu poznatiji pod nadimkom Faca, ali nije mogao da se smiri ni dok je u kući poštenog nalazača brojao debeo štos novčanica. Odvojio je 50 evra i “sa apetitom” častio nalazača!

– Isti novčanik su mi pre dve godine lopovi ukrali na plaži u Sremskoj Mitrovici. Ostavio sam ga u automobilu, koji su obili, pokupili novac i prazan bacili pored reke. Sada sam imao sreću što je novčanik pronašao pošten čovek – kaže Milan.

Za firmu “Hidrograđevinar” iz Sremske Mitrovice Milan svakodnevno kamionom prevozi zemju na gradilište odbrambenog nasipa na Drini. U prodavnici u centru sela kupio je užinu i verovatno dok se penjao u kabinu izgubio novčanik.

Milan i Radiša, Foto: Telegraf.rs

– Naišao sam kada se kamion udaljio i maltene na samom putu primetio novčanik. Bio je “nabubrio” i kada sam ga otvorio prebrojao sam 6.800 dinara i 455 evra.Velike su to pare za današnje vreme i prvo sam pomislio “ko bi toliko nosio sa sobom” – priča Radiša.

Vratio se kući i sa ćerkom Draganom napravio “popis” novca i dokumenata koji su bili u novčaniku. Kada su naišli na ličnu kartu, Dragana je prepoznala čoveka koji povremeno dolazi da pazaruje u prodavnici u kojoj ona radi, a ispred koje je njen otac pronašao novčanik.

– Poznajem jednog od šefova na gradilištu nasipa, pa sam ga pozvao i raspitao se o Milanu. Stupili smo u kontatk i on je ubrzo došao kod nas kući, vidno uzbuđen i uznemiren u isto vreme. Insistirao sam da prebroji novac, što je jedva uradio jer su mu se ruke nenormalno tresle. A onda je odvojio 50 evra da me časti. Lepo od njega, prihvatio sam poklon i obojica smo se složili da ih u berićetu potrošim na mojih šestoro unučadi – dodao je Zekić.

(D. Grujić)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here