Naslovna Vojvodina RADOJEVIĆ: Mladi poljoprivrednici moraju biti generatori razvoja poljoprivrede

RADOJEVIĆ: Mladi poljoprivrednici moraju biti generatori razvoja poljoprivrede

PODELI

Program 6. Gospojinskog poljo-festa, koji se održava u sklopu popularne manifestacije u Novom Bečeju od 24. do 26. avgusta, danas je predstavljen na konferenciji za novinare u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević je ovom prilikom podsetio da je Pokrajinska vlada, odnosno resorni sekretarijat, budžetom za 2018. godinu, opredelio 20 miliona dinara za podršku organizaciji lokalnih tradicionalnih manifestacija, koje promovišu poljoprivredu i, uopšte, razvoj sela. Povodom ovih aktivnosti, do sada su podržane 23 lokalne samouprave i preko 160 udruženja građana iz Vojvodine.

Govoreći o značaju Gospojinskog poljo-festa, koji Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu podržava, Radojević je ukazao da je reč o manifestaciji koja prevazilazi okvire lokalne samouprave.

„Ove godine Gospojinski poljo-fest predstavlja jedan inovirani programski sadržaj, tako da će kroz stručne panele i diskusije biti promovisana i agrarna mera koja se tiče mladih poljoprivrednika do 40 godina. Smatramo da zapravo mladi poljoprivrednici jesu i moraju biti generatori daljeg razvoja poljoprivrede“, istakao je Radojević.

On je podsetio da za vreme trajanja Gospojine, Novi Bečej poseti oko 200.000 ljudi, koji, takođe, posete i Poljo-fest, gde imaju priliku da se upoznaju i sa najnovijom mehanizacijom i sa izložbom krupne i sitne stoke.Osim toga, značajno je što je ova poljoprivredna smotra mesto gde poljoprivredni proizvođači na stručnim panelima imaju mogućnost da razmene znanje i informišu se o aktuelnim republičkim i pokrajinskim agrarnim merama.

O značaju ove manifestacije na pres konferenciji su govorili i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, član Organizacionog odbora manifestacije Matija Kovač i predstavnik zlatnog sponzora, direktor prodaje kompanije „Agrotech“ Dejan Zorić.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here