Naslovna Srem Pećinci Radost, osmesi i sport

Radost, osmesi i sport

PODELI

Preko 200 predškolaca iz svih petnaest naselja sa teritorije pećinačke opštine, danas se okupilo na šetalištu u Pećincima i uz osmeh, pesmu i druženje prikazali takmičarski duh u savladavanju prepreka na poligonu spretnosti.

Kao i prethodnih godina, u okviru obeležavanja Dana opštine, i ove godine je održana tradicionalna, četvrta po redu, Olimpijada predškolaca u organizaciji Sportskog saveza „Razvoj sportova“ i Predškolske ustanove “Vlada Obradović Kameni”, a pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave.

Iako su deca na poligonu pokazala sportski duh, manifestacija nije takmičarskog karaktera, a organizator je za sve mališane učesnike pripremio medalje koje su im uručili Zoran Vojkić zamenik predsednika Opštine Pećinci, Dragana Krstić načelnica Opštinske uprave, Maja Došenović iz opštinskog Odeljenja za društvene delatnosti, Siniša Đokić predsednik pećinačkog Sportskog saveza, Anita Volčevski direktor Predškolske ustanove i njena zamenica Svetlana Popović.

Kako nam je rekao Zoran Vojkić za njega su najveći pokloni dečji osmesi, koje danas vidi na šetalištu.

„Radost koju danas vidimo na pećinačkom šetalištu je neprocenjiva i ja sam presrećan što sam danas sa njima. Važno je da se deca od najranijih dana bave sportom i razvijaju zdrave navike, jer već sledeće godine polaze u prvi razred kada ih čekaju i veće obaveze, ali sport ne smeju da zaborave. Hvala svoj deci i vaspitačima koji su danas, na ovim sportskim igrama, svojim osmesima uveličali naše Dane opštine“ – izjavio je Vojkić.

A da deca ne zaborave na bavljenje sportom zadužen je Sportski savez „Razvoj sportova“ koji iz godine u godinu povećava broj članova i neumorno radi na popularizaciji sporta kod dece, organizujući ovakve i slične sportske manifestacije namenjene najmlađima.

„Zajedno sa lokalnom samoupravom postavili smo jasan cilj, a to je razvoj amaterskog i školskog sporta, jer želimo, pre svega da deca predškolskog i školskog uzrasta shvate značaj bavljenja sportom. Ove godine uveli smo male novine na olimpijadi i nadam se, na radost svih učesnika, organizovali smo mali izlet po našoj opštini, jer mislimo da deca prvo treba da upoznaju svoju opštinu i sve lepote koje ona nudi, ali i da se upoznaju i druže međusobno. Prvo će posetiti Lovački dom u Donjem Tovarniku gde će videti repliku Svinjarske kolebe, a zatim se u dvorištu Aksentijevog kućerka u Ogaru opustiti, družiti i igrati. Na kraju posetiće i Etno kuću Putnik u Kupinovu“ – rekao je Đokić.

Zajedno sa svojim vaspitačima, predškolci iz svih 15 naselja pećinačke opštine pored sportskog duha pokazali su i radost i svrhu drugarstva, a četvrtom Olimpijadom predškolaca zadovoljna je i Anita Volčevski, direktorica Predškolske ustanove.

„Ovaj dan je jako značajan za decu, što se vidi i po njihovim osmesima. Želimo pre svega da se deca druže i upoznaju, da što više borave na svežem vazduhu i da učestvuju na ovakvim sportskim igrama. Presrećni su, jedva čekaju da izađu na poligon i pokažu svoju spretnost, a danas ne mogu da dočekaju izlet i da upoznaju lepote naše opštine“ – kazala je Volčevski.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here