Naslovna Srem Pećinci RADOST ZA MALIŠANE: Novo dečije igralište u Donjem Tovarniku

RADOST ZA MALIŠANE: Novo dečije igralište u Donjem Tovarniku

PODELI

U Donjem Tovarniku svečano je otvoreno novo dečje igralište na kraju ulice Milorada Zorkića, najduže ulice u ovom naselju. Mališani su se obradovali novom prostoru za igru sa ljuljaškama, klackalicama, toboganom i igralištem za basket, a mame, tate, bake i deke klupama na kojima će moći da se odmaraju dok se najmlađi igraju.

Savet Mesne zajednice pripremio je i posluženje, a majke su sve prisutne poslužile vrućim krofnama sa džemom.

„Ova ulica je dugačka oko dva kilometra i deci koja žive na kraju ulice dečja igrališta u centru naselja su predaleko, pa smo uz pomoć Opštine Pećinci, javnih komunalnih preduzeća „Sava“ i „Vodovod i kanalizacija“ i Sportskog saveza „Razvoj sportova“ uspeli da i deci iz ovog kraja obezbedimo sadržaj za igru kakav imaju njihovi vršnjaci u centru“ – rekao je predsednik Saveta Milan Aleksić.

Igralište je dobilo ime Šiljevac po kraju Donjeg Tovarnika u kojem se nalazi, a kako nam je rekao Miroslav Veselinović, otac šestogodišnje Tijane i jednogodišnjeg Ognjena, u ovom kraju sela ima više od 30 mališana.

„U ovom delu sela su česte porodice sa dvoje i troje dece i njima će ovo igralište puno značiti. Zato smo mi roditelji zahvalni svima koji su pomogli da se igralište opremi“ – rekao je Veselinović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here