Naslovna Srem Ruma Radovi na sanaciji rumskog Muzeja i Biblioteke u punom jeku

Radovi na sanaciji rumskog Muzeja i Biblioteke u punom jeku

PODELI

Na dve važne zgrade kulturnih instuticija grada ove sedmice se obavljaju radovi na popravci krovnih konstrukcija. Na zgradi Zavičajnog muzeja Ruma se rešava višegodišnji problem sa krovnim kućicama koje se nalaze na krovu sa dvorišne strane zgrade, dok se u Gradskoj biblioteci “Atanasije Stojković” obavlja zamena dotrajalog lima na delu krova.

Za ove radove Opština Ruma je izdvojila nešto preko 800.000 dinara.

“Radovi su bili nephodni, jer se stanje na krovnim konstrukcijama u ove dve zgrade moglo i pogoršati, što je samo po sebi opasnost i za bibliotečku građu, muzejske eskponate, ali i za same objekte”, rekao je predsednik SO Ruma Stevan Kovačević.

Na krovu Gradske biblioteke “Atanasije Stojković” se umesto starog, dotrajalog lima, na delu krova koji nije pod crepom, postavlja novi lim. Radovima je obuhvaćena površina od nešto preko 60 metara kvadratinih. U aprilu ove godine Opština Ruma je već bila izdvojila nešto preko 200.000 dinara za sanaciju tada najugroženijeg dela krova biblioteke.

Radovi u Zavičajnom muzeju obezbediće uslove i za formiranje novog depoa.

“Kućice su počele da prokišnjavaju još pre dve godine, imamo žutih fleka na plafonu. OSB ploče na kućicama se rekonstruišu i oblažu limom. Kada se one saniraju moći ćemo da od tavana napravimo depo i da dobijemo jedan korisni prostor, a ne samo prostor za odlaganje koječega, već depo za stvari koje mogu da stoje u takvom prostoru”, izjavila je Branislava Konjević, direktorka Zavičajnog muzeja u Rumi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here