Naslovna Srem Irig Radovi na sanaciji škole u Irigu neće biti gotovi u predviđenom roku

Radovi na sanaciji škole u Irigu neće biti gotovi u predviđenom roku

PODELI

Radovi na renoviranju OŠ „Dositej Obradović“ iz Iriga produžavaju se do 30. septembra.

Po drugi put smo radili aneks ugovora, tako da se radovi produžavaju do 30. septembra po zahtevu izvođača i uz saglasnost Kancelarije za javna ulaganja. Produžetak radova nam pravi problem zbog povratka đaka u škole, ali dogovorili smo se da od početka školske 2018/19. godine, koji je 3. septembra 2018, srednjoškolci i dalje pohađaju nastavu u Domu kulture, Mesnoj zajednici i zgradi bivše Turističke organizacije, dok će osnovci preći u stari deo škole – izjavio je Stevan Kazimirović, predsednik iriške opštine.

Direktorica Osnovne škole „Dositej Obradović“, Sanja Nikolić, rekla je da se nada da će od 3. septembra iriški osnovci moći da pohađaju časove u zgradi OŠ. Radi se punom parom i do tada bi trebalo osposobiti za nastavu stari deo škole, ali srediti i fasadu radi bezbednosti dece.

Direktorica podseća da su radovi na školi „od poda do krova“ u vrednosti od oko 150 miliona dinara otpočeli 15. januara 2018.

Radi se kompletna elektroinstalacija, podovi, parketi, fasade, zidovi i plafoni u svim učionicama, kompletan krov škole, fiskulturna sala sa tuš kabinama, svi mokri čvorovi i kompletno centralno grejanje. Takođe, radila su se i pregrađivanja da bi se dobile nove učionice i nova zbornica.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here