Naslovna Posao Radovi na uređenju Batrovaca i Erdevika

Radovi na uređenju Batrovaca i Erdevika

PODELI
Foto: rtv

BEOGRAD – Opština Šid nastoji da izjednači uslove života za meštane kako u gradu tako i u ruralnim sredinama. Ulaganja u radove u selima su intenzivna uprkos lošem vremenu. Tako se u Batrovcima radilo na uređenju dečijeg igrališta ali i samog pristupa seoskom groblju dok je u Erdeviku s druge strane intenzivan posao na uređenju divljih deponija.

Uređenje autobuskog stajališta kao i sadnja drveća su u planovima mesne zajednice Batrovci. Do sada su konkretizovani poslovi na uređenju dečijeg igrališta gde je postavljena rasveta i posao na izgradnji 200 kvadrata staze ka seoskom groblju. Za te radove ukupno je izdvojeno je oko 470.000 dinara.

Na drugoj strani Opštine u Erdeviku radovi su intenzivni na uređenju životne sredine. Veliki problem stvaraju divlje deponije kojih u selu ima tri, iako nadležno preduzeće dva puta nedeljno, ponedeljkom i sredom odnosi smeće samo iz ovog mesta.

JKP Standard apeluje na nesavesne pojedince da otpad odlažu na propisan način a sve u cilju zdravije životne sredine. Pored toga značajna novčana sredstva se troše na saniranje divljih deponija koje se nakon određenog perioda ponovo stvaraju.

Poslovi na unapređenju života svih meštana u selima nastaviće se sa ciljem da nema razlike u standardu življenja u odnosu na gradsku sredinu najava je nadležnih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here