Naslovna Srem Sremska Mitrovica Radovi u Glavnoj ulici u Mačvanskoj Mitrovici

Radovi u Glavnoj ulici u Mačvanskoj Mitrovici

PODELI

U toku su radovi na sanaciji dela puta u glavnoj ulici u Mačvanskoj Mitrovici. U centru ovog mesta radovi će biti nastavljeni na mostu preko kanala Bogaz.

Sanacija dela puta u glavnoj ulici u samom centru Mačvanske Mitrovice i to od zgrade Pošte do ukrštanja ulice Mačvanski kej sa ulicom Aleksandra Lale Stankovića u smeru ka Zasavici II. Očekuje se da će asfaltiranje biti završeno već sutra.

Rekonstrukcija ulice Mačvanski kej u Mačvanskoj Mitrovici.

Rekonstrucija se vrši na delu puta od pošte ka starom pontonskom mostu u Mačvanskoj Mitrovici, u ulici Mačvanski kej, u dužini od oko 500 m i širini 6 m, završnim slojem asvalt betona, nakon te deonice će se sanirati drugi deo kolovoza do ,,starog pešačkog mosta’’. Izvođači radova su ,,Hidrograđevinar’’ Sremska Mitrovica i ,,Srem put’’ iz Rume.

Preduzeće za održavanje ulica i puteva „Sirmijumput“, preko svojih podizvođača izvodi radove, a kakva je situacija na terenu danas su sagledali Tomislav Janković, predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica, Miloš Kovač predsednik Mesne zajednice “Mačvanska Mitrovica” i Miroslav Keser, direktor „Sirmijumputa“.

Neophodno je bilo rešiti problem atmosferske kanalizacije na delu puta od pošte do ambulante u navedenoj ulici, te je u tu svrhu izgrađeno:
– oko 160 m kanalizacione mreže-cevi Fi 160;
– 5 slivnih šahtova sa rešetkama;
– 80 m vodovoda,
Izvođač radova JKP ,,Vodovod” – Sremska Mitrovica.

Napred ugrađena oprema zaštićena je završnim slojem armiranog betona, što i ujedno i čini osnovu za asfaltiranje. Nakon završetka radova ispred i iza pešačkog mosta će se postaviti dva tzv. ,,ležeća policajca”, zbog bezbednosti pešaka.

Završetak radova planiran je za 28.oktobar 2018, u večernjim časovima (ako to dozvole vremenske prilike), kada će put i biti pušten u saobraćaj. Investitor rekonstrukcije Grad Sremska Mitrovica.

U toku je prikupljanje potrebne dokumentacije, a vrednost novog mosta procenjuje se na oko 8,3 miliona dinara. Predlog je da se izgradi potpuno nov most jer nisu moguće popravke.

“Sanacija postojećeg mosta nije bila moguća, tako da je jedino rešenje bila izgradnja novog koji će prema projektu biti dužine 12, a širine 5 metara, sa po tri metra dugim pristupnim saobraćajnicama sa obe strane obale“, objasnio je dalje Janković i dodao da će se konkretnim radovima pristupiti početkom nove građevinske sezone naredne godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here