Naslovna Dogadjaj Raspevani i razigrani dečji svet na sceni KC-a

Raspevani i razigrani dečji svet na sceni KC-a

PODELI
Foto: Opština Pećinci

U organizaciji Kulturnog centra „Pećinci“, pod pokroviteljstvom Opštine Pećinci, sinoć je održan tradicionalni dečji muzički festival Mini tini fest, četrnaesti po redu, na kojem su i ovoga puta svu raskoš muzičkog talenta pokazali učenici sve tri osnovne škole pećinačke opštine. U ime lokalne samouprave, učesnike festivala, organizatore i goste pozdravio je pomoćnik predsednika opštine Dejan Živanović.

„Pećinačka lokalna samouprava je tu da podrži talente – ona to čini i pružajući podršku manifestacijama Kulturnog centra kao što su Pećinačko kulturno leto, Mini tini fest, Sajam kulture mladih na selu i druge. Duško Radović je rekao: „Ako rešite sve probleme svoje dece, ona neće imati drugih problema sem vas“. To roditelji znaju, i osete kada je trenutak da se malo sklone u stranu i ostave više prostora za decu, kako bi ona odrastala u samostalne, dobre ljude. Mini tini fest je jedan od tih trenutaka, i jedno od onih mesta na kome deca dobijaju više prostora da iskažu svoj talenat“ – rekao je Dejan Živanović.

Festival je otvorio direktor Kulturnog centra Jovan Devrnja koji se zahvalio pećinačkoj opštini i svim prijateljima koji su doprineli da Mini tini fest traje 14 godina. Učesnicima je poželeo uspeh i pobednički osećaj jer, kako je rekao, svi koji te večeri nastupaju, zbog svoje muzičke nadarenosti jesu pobednici. On je naglasio da je glavni cilj Festivala afirmacija naše talentovane dece, ali i promocija naše opštine kroz manifestacije čiji značaj prevazilazi lokalne okvire.

Mladi pevači i plesne grupe na pozornici su priredili nesvakidašnje uživanje ljubiteljima pesme i maštovitih scenskih efekata, ponosnim nastavnicima muzičke kulture, roditeljima i prijateljima, a nastupe mladih talenata najavljivao je poznati pevač dečijih pesama i voditelj Minja Subota.

U Mini kategoriji, nastupili su đaci od prvog do petog razreda osnovne škole. Milica Tepša, učenica 4. razreda OŠ „Slobodan Bajić Paja“ Pećinci nastupila je sa pesmom „Druže tata kućni komandante“, Aleksandra Kostić učenica 3. razreda iz iste škole otpevala je pesmu „Nije lako“, a Tijana Gavrilović, učenica 4. razreda OŠ „Dušan Vukasović Diogen“ iz Kupinova pesmu „Možda“.

U tini kategoriji nastupili su Natalija Stevanović, maturantkinja pećinačke škole sa pesmom „I mi smo svet“, godinu dana mlađa Andrijana Kukučka iz Osnovne škole „Dušan Jerković Uča“ Šimanovci sa pesmom „Čemu služi srce“, Marina Ristić, učenica 8. razreda iste škole iz Deča, otpevala je pesmu „Eto to se ljubav zove“, Maksim Lukač, sedmak iz Kupinova, pobrao je ovacije pesmom „Neću se zaljubiti“, a Dunja Srdić, sedmakinja iz Pećinaca pesmom „Kakav Šekspir, kakav Gete“. Lena Veljančić, učenica 6. razreda iz Kupinova, maestalno je interpretirala pesmu „Pogled“, njena vršnjakinja Dunja Bajalović iz Deča pesmu „Nisu te pisale zvezde“, kao i Tea Brdar, maturantkinja Osnovne škole „Dušan Jerković Uča“ iz Karlovčića, pesmu „Simpatija“. Milana Velikić iz Pećinaca, učenica 7. razreda, publici je priredila radost pesmom „Ispod staklenog zvona“, a Marijana Vidicki, učenica 7. razreda iz Deča, pesmom „Više nisam malo dete“. Ivana Jovanović, osmakinja iz Kupinova, nadahnuto je otpevala pesmu „Kad ti ljubav jednom dođe“, a Ivona Lazarević, sedmakinja iz Pećinaca, pesmu „Paparaco“.

Jovan Adamov, Lado Leš i Sanja Dragaš su kao članovi žirija imali težak zadatak da od mladih muzičkih interpretatora iz pećinačke opštine izaberu najbolje i dodele zlatne statue. Pobednice 14. Mini tini festa su: u mini kategoriji Dušica Tepša, a u tini kategoriji Ivona Lazarević. Za drugo i treće mesto dodeljene su diplome i plakete, a nekoliko učesnika dobilo je posebne nagrade za svoj nastup.

Kao gosti programa, nastupile su prošlogodišnje pobednice festivala Mini tini fest Andrijana Tomasović i Teodora Vojinović iz Šimanovaca.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here