Naslovna Dogadjaj Raspisan konkurs za nabavku traktora

Raspisan konkurs za nabavku traktora

Foto: ilustracija

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je konkurs za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novog traktora u 2020. godini. Zahtev za odobravanje prava na odsticaje podnosi se od 6. januara do 29. maja 2020. godine.

Podsticaj se ostvaruje na osnovu prihvatljivih troškova investicije za nabavku novog traktora snage motora do 60 kilovata (kW), sa standardnim delovima, uređajima i opremom uključujući pripadajuću traktorsku kabinu, koji se prvi put upotrebljava za izvođenje poljoprivrednih radova u primarnoj biljnoj i stočarskoj proizvodnji, a koji je proizveden u Republici Srbiji.

Prema rečima Marijane Panić, predsednice Udruženja poljoprivrednih proizvođača opštine Pećinci, prema pravilniku o podsticajima za nabavku novog traktora, podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50 odsto od vrednosti realizovane prihvatljive investicije, umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da istvari za jednu kalendarsku godinu iznosi 800 hiljada dinara, a ostvaruju se putem računa za nabavku predmetne investicije.

Dodatne informacije mogu se dobiti u kancelariji Udruženja poljoprivrednika u zgradi Opštine, a kontakt osobe su Marijana Panić 064/898 36 31 i Nemanja Aleksić 065/55 898 58, kao i u kancelariji LER, a kontakt osoba je Radivoj Milošević 022/400 722, 064/898 36 23.

IZVOROpština Pećinci
Prethodna vestFilmski januar u Pozorištu „Dobrica Milutinović”
Sledeća vestZa Božić neradan samo utorak

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here