Naslovna Srem “Razigrana mladost” za vikend u Novoj Pazovi

“Razigrana mladost” za vikend u Novoj Pazovi

PODELI
Foto: RTV Stara Pazova

NOVA PAZOVA – Nakon dvogodišnje pauze zbog korona situacije, u Novoj Pazovi će ponovo biti organizovan međunarodni festival dečjeg folklora Razigrana mladost.

Prvi festivalski koncert je već sutra, 27. maja, drugi u subotu  u mestu domaćina – KUD Mladost, a treći u nedelju 29. maja na Fruškoj Gori u odmaralištu Letenka. Ove godine dolaze ansambli iz 6 država okruženja – Bugarske, Makedonije, Crne Gore, Hrvatske i čak  3 grupe iz Republike Srpske a pored njih nastupiće i 10 folklornih ansambala iz cele Srbije.    

Koncerti će se održavati u sportskoj hali pri osnovnoj školi, u petak sa početkom u 19 časova a u subotu nakon defilea centrom mesta, u 18 časova a ulaz je besplatan. Novina ove godine je treći festivalski dan, kada će domaćini i inostrani ansambli nastupiti na Fruškoj Gori u odmaralištu Letenka, gde će biti i smešteni zahvaljujući saradnji sa Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta.

Festival Razigrana Mladost je uvršten u zvaničnu listu festivala pri Međunarodnom savetu organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture CIOFF, koji obuhvata 90 država a generalni pokrovitelj je pokrovitelj je Opština Stara Pazova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here