Naslovna Poljoprivreda Razvojni fond Vojvodine pripremio 13 novih kredita za poljoprivrednike, pravna lica i...

Razvojni fond Vojvodine pripremio 13 novih kredita za poljoprivrednike, pravna lica i preduzetnike

PODELI

Da bi unapredili proizvodnju poljoprivrednika u Razvojnom fondu Vojvodine pripremili su nove kreditne linije namenjene registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, pravnim licima i preduzetnicima. Ukupno 13 kreditnih linija, sedam za poljoprivrednike i šest za pravna lica i preduzetnike, predstavili su u Rumi.

– Imamo jako dobru stručnu službu analitike, gde potencijalni korisnik kredita telefonski ili mejlom kontaktira naše koleginice i na osnovu podataka gazdinstva ili firme, naša služba im sve uradi za dan. Takođe dobiju i besplatnu preliminarnu analizu na osnovu koje se opredeljuju koju će visinu kredita uzeti. Služba analitike ih bukvalno vodi do zaključenja ugovora, tako da potencijalni korisnik kredita samo jednom dolazi u Novi Sad i to na potpisivanje ugovora – istakao je Dejan Slavujević iz odseka za marketing Razvojnog fonda Vojvodine.

U poslednjih godinu dana najveće je interesovanje za dugoročni investicioni kredit u poljoprivredi.

– Tim kreditom je obuhvaćeno sve, od nabavke nove i polovne mehanizacije, nabavke osnovnog stada, adaptacije objekata itd. Dugoročni krediti su na sedam godina, sa grejs periodom od dve godine. Kamatna stopa se kreće do 3%, što zavisi od kategorije razvijenosti opštine, da li postoji bankarska garancija ili hipoteka – dodao je Slavujević.

Zainteresovanim poljoprivrednicima je predstavljen i Konkurs za dugoročne kredite za investicije u poljoprivredi u okviru IPARD programa namenjen fizičkim licima, nosiocima registrovanog poljoprivrednog gazdinstva, preduzetnicima, privrednim društvima i zemljoradničkim zadrugama. Krediti su do sedam godina sa grejs periodom do 24 meseca.

Poljoprivrednici su čuli i više informacija o uslovima za konkurs za dugoročne kredite za nabavku nove opreme i sistema za navodnjavanje iz kanalske mreže, kao i konkurs za dugoročne kredite za razvoj turizma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here