Naslovna Vojvodina Razvojnom fondu APV pristigao rekordan broj kreditnih zahteva

Razvojnom fondu APV pristigao rekordan broj kreditnih zahteva

PODELI

Da se za ovu godinu može reći da je rekordna po broju pristiglih, ali i odobrenih kreditnih zahteva, izjavio je za Blic, direktor fonda Goran Savić

– Zahvaljujući dobroj saradnji i svakodnevnoj komunikaciji sa poljoprivrednicima i privrednicima na terenu i osluškivanjem njihovih potreba, pristigao nam je rekordan broj kreditnih zahteva, koji u ovom trenutku prelaze milijardu dinara – rekao je Savić.

Najveće interesovanje, kako je naveo, vlada za dugoročnim kreditima za trajna obrtna sredstva u čiju namenu je odobreno 173 miliona dinara, te za programe investicionih ulaganja, za šta je u 2018. godini odobreno 156 miliona dinara.

– Kada su u pitanju krediti namenjeni razvoju poljoprivrede, za kupovinu poljoprivrednog zemljišta odobreno je 140 miliona dinara, dok su za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije odobreni zahtevi u vrednosti od 60 miliona dinara – naveo je Savić.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here