Naslovna Srem Inđija Rebalans za kraj mandata u inđijskoj opštini

Rebalans za kraj mandata u inđijskoj opštini

PODELI

INĐIJA: Za 1,1 milijardu dinara umanjen je rebalansom budžet Opštine Inđija, a odluku su juče usvojili odbornici Skupštine opštine na poslednjem zasedanju u ovom mandatu.

Prilikom planiranja buyeta računalo se da će sredstva za neke veće projekte, poput završetka sportske hale stići od viših instanci, međutim, pandemija koronavirusa pokvarila je planove. Priliv sredstava u lokalni buyet je bio usporen, ali se do kraja godine očekuje stabilizacija, da bi očekivana realizacija buyeta bila na nivou prošlogodišnjeg.

Da nije izbila pandemija, čulo se juče na sednici, priliv u inđijsku kasu bio bi za 20-25 odsto veći u odnosu na 2019. godinu.

Usvojeni su izveštaji o radu javnih preduzeća, iz kojih se vidi da je stanje daleko bolje u odnosu na prethodnu godinu, a naročito u odnosu na 2016. godinu. Značajno je obnovljena mehanizacija u svim preduzećima, kupljeni su novi alati, a nijedno preduzeće se nije kreditno zaduživalo, osim JP „Inđija put“ zbog isplate duga u iznosu od 160 miliona dinara nastalog gradnjom sportske hale, a po presudi Privrednog apelacionog suda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here