Naslovna Srbija Redovna obuka tenkovskih posada u Prvoj brigadi Kopnene Vojske

Redovna obuka tenkovskih posada u Prvoj brigadi Kopnene Vojske

PODELI
Foto: Tanjug

U tenkovskom bataljonu Prve brigade kopnene vojske, u toku je redovna kolektivna obuka profesionalnog sastava i vojnika na služenju vojnog roka roda oklopnih jedinica na tenkovima M-84, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Nakon teoretskih sadržaja u učionicama i kabinetima, posade tenkova uvežbavaju praktične radnje na trenažerima za popunu tenkovskog topa, simulatorima za obuku u nišanjenju i gađanju, kao i rukovanje sistemom za upravljanje vatrom i kolektivnim naoružanjem na tenkovima.

U nastavku sledi realizacija taktičkih vežbi i programskih bojevih gađanja, kada će u praksi biti proverena vatrena osposobljenost i obučenost posada za realizaciju namenskih zadataka – uništavanje neprijateljskih oklopnih vozila, žive sile i drugih borbenih sredstava.

Tenkovi M-84 su osnovno borbeno sredstvo tenkovskih bataljona u sastavu brigada kopnene vojske.

Namenjeni su za brza, smela, iznenadna i snažna borbena dejstva, pre svega u izvođenju ofanzivne komponente borbenih operacija, ali i u protivoklopnoj borbi, što im obezbeđuje vodeću ulogu i značaj u prvoj i drugoj misiji Vojske Srbije, navedeno je u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here