Naslovna Srem Regionalna konferencija za mlade poljoprivrednike u Sremskoj Mitrovici

Regionalna konferencija za mlade poljoprivrednike u Sremskoj Mitrovici

PODELI
Foto: RTV (Vesna Raonić)

SREMSKA MITROVICA – Regionalna konferencija za mlade poljoprivrednike održana je u Sremskoj Mitrovici u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

Projektom se planira tehnička pomoć i jačanje kapaciteta za usklađivanje s pravnim tekovinama Evropske unije u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Cilj konferencije je edukacija i pružanje podrške mladim poljoprivrednicima, koji ističu da im ovakva predavanja veoma znače, jer uvek saznaju nešto novo.

Na konferenciji su predstavljeni i IPARD fondovi za mlade poljoprivrednike. Takođe, održana je i panel diskusija o uspešnim IPARD projektima u Republici Srbiji.

Kako je rečeno, mladi poljoprivredici predstavljaju budućnost zemlje i garant našeg opstanka, jer je prehrambena sigurnost ljudi ključno pitanje koje se često postavlja. Iz tog razloga su i organizovani ovakvi događaji.

Od 2017. godine raspisana su tri javna konkursa za podršku mladim poljoprivrednicima. Prijavilo se skoro 5 hiljada korisnika, isplaćeno je preko 35 miliona evra u cilju doprinosa unapređenju kvaliteta života u ruralnim podrtučjima i unapređenju proizvodnje mladih poljoprivrednika.

Ministarstvo poljoprivrede izradjuje nacionalni program za period 2021 -2024 godine, sa osvrtom na podršku mladim poljoprivrednicima, u cilju opstanka na selu, unapređenju kvaliteta života i boljoj dostupnosti sredstvima i fondovima za razvoj poljoprivrede.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here