Naslovna Dogadjaj Rekonstruisan deo puta na ulasku u Rumu

Rekonstruisan deo puta na ulasku u Rumu

PODELI

RUMA: Završeni su radovi na rekonstrukciji deonica puta u Glavnoj ulici u Rumi između nadvožljaka i Jelenačke ulice.

Reč je o prometnoj saobraćajnici na ulasku u grad, gde se održava veći deo Rumskog vašara i za koji su građani ovi opštine tražili da se da se rekonstruiše.

Predsednik Opštine Ruma Slađan Mančić kaže da je za ove radove iz opštinske kase izdvojeno 7,5 miliona dinara.

-Deo puta koji ulazi ka našem gradu, pre svega deonica od nadvožnjaka pa do Jelenačke ulice dužine gotovo 400 metara i površine 2.700 metara kvadratnih, bila je jedna od najlošijih putnih deonica u našem gradu- kaže Mančić. -Ako uzmemo u obzir promet, te činjenicu da se znatni deo vašara odvija na ovom delu, smatram da su građani u pravu što su tražili da se put sredi i radovi su gotovi, uključujući i ivičnjake i bankine.

Iz opštinske kase novac je izdvojen iz dela za letnje održavanje puteva, a podsećamo da je tokom vanrednog stanja baš iz ovog dela novac preusmeren za pomoć rumskim privrednicima. Mančić ističe da to neće uticati na putnu infrastrukturu, jer je većina puteva u rumskoj opštini rekonstruisana, te da skoro ne postoje kategorisani opštinski putevi koji nisu asfaltirani i uređeni.

Mančić se i zahvalio građanima Rume na sugestijama i mapiranju onih mesta na kojima treba da se radi i dodao da Opština na primedbe reaguje u najkraćem roku.

-Pristojni i bezbedni putevi i ulice su imperativ za lokalnu samoupravu, oni dalje privlače investicije, nova radna mesta i to je jedan krug koji se trudimo da zatvorimo i nadam se da to građani prepoznaju- napominje Mančić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here