Naslovna Srem Rekonstrukcija „Partizanovog” igrališta u Sremskoj Mitrovici

Rekonstrukcija „Partizanovog” igrališta u Sremskoj Mitrovici

PODELI
Foto: mojgradsm.rs

SREMSKA MITROVICA – Radovima na novoj podlozi nastavljena je rekonstrukcija „Partizanovog” igrališta u centru Sremske Mitrovice.

U prethodnoj fazi projekta obnovljene su tribine, a u narednih nekoliko dana počeće i radovi na postavljanju nove podloge na terenu.

Projektom je planirano da  „Partizanovo” igralište ponovo bude objekat otvorenog tipa namenjen za različite vrste sportova, ali i za manifestacije kulturnog karaktera.

Radove je juče obišao načelnik za kulturu i sport Vasilj Ševo, rekavši da se odvijaju predviđenom dinamikom i istakao da im je želja da ovim projektom probude uspomene starijim sugrađanima koji su dolazili na ovo mesto ali i da podstaknu mlade generacije da ovde dolaze i bave se sportom.

Sremska Mitrovica nastavlja da ulaže u infrastrukturu, trenutno renoviranjem žele da vrat stari sjaj „Partizanu” kako je rekao Vasilj Ševo načelnik Gradske uprave za kulturu i sport i dodao: „Plan je da ovo mesto pomogne školama, u realizaciji školskih programa. Pored toga što će ovo mesto pomoći školama da realizuju svoja školska takmičenja, kao i našem Sportskom savezu koji ima i više nego bogat program i upravo mu je potrebno jedno ovakvo mesto, želimo da prilagodimo ovo mesto tome da se ovde odvijaju i kulturne manifestacije. Krenuli smo da radimo u dve faze, u prvoj fazi smo uradili kompletno nove tribine, zatim u drugoj fazi radi se asfaltna podloga, podigli smo staru podlogu koja je dotrajala, postavili novu i na ovu podlogu će doći gumirana podloga koja ima sve sertifikate kada pričamo o kvalitetu i bezbednosti budućih korisnika.”

„Na proleće planiramo da uradimo LED rasvetu, na tribinama da postavimo stolice i da u pomoćnim objektima uradimo svlačionice, kako bi svi korisnici imali vrhunske uslove za bavljenje sportom. Sve će biti savremeno, biće postavljeni i tuševi. Na terenu će biti postavljeni golovi i sve je osmišljeno tako da bude multipraktik, znači za više sportova. Sve će to biti urađeno u ovoj prvoj fazi, a već u drugoj fazi idemo na reflektore, stolice i opremanje svlačionica,” dodao je Ševo.

Vrednost radova je 6 miliona dinara, sredstva su obezbeđena iz budžeta Grada Sremska Mitrovica i Pokrajinskog sekretarijata za sport.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here