Naslovna Srem Irig Rekonstrukcija puta Banja Vrdnik – Jazak

Rekonstrukcija puta Banja Vrdnik – Jazak

PODELI

Najavljena rekonstrukcija asfaltnog puta koji povezuje Banju Vrdnik i Jazak u dužini od dva kilometra započeta je jutros. U toku je postavljanje prvog od dva sloja asfalta, a radovi će trajati dva dana.

Radove su obišli predstavnici opštine Irig koja je dobrim projektom obezbedila sredstva za sanaciju puta.

”Želim da se zahvalim Vladi AP Vojvodine kao i Upravi za kapitalna ulaganja Vojvodine koji su za ovaj projekat izdvojili 20,2 miliona dinara. Rekonstrukcijom ovog puta ćemo olakšati život meštanima Jaska ali i bitno poboljšati prilaz manastirima u Jasku i Maloj Remeti. Takođe, olakšaće se prilaz brojnim zasadima voća kao i pogonima za preradu koji se nalaze u okolini Jaska i Male Remete, što će stvoriti povoljnije uslove za dolazak novih investitora. Dobri putevi i infrastruktura su preduslov za to, a novi zasadi, vinarije, hladnjače, restorani, znače otvaranje novih radnih mesta za stanovnike naše opštine” – ističe zamenik predsednika Opštine Irig, Miodrag Bebić.

Predsednik opštine Stevan Kazimirović istakao je da postoje brojni problemi koji su zanemarivani dugi niz godina, ali i ističe da ova opštinska vlast ulaže velike napore da ti problemi koji postoje u svim mestima opštine budu rešeni:

”Posle višedecenijskog neulaganja i propadanja ovog puta, konačno su meštani Jaska i Vrdnika dočekali da dobiju kvalitetan put koji više neće predstavljati potencijalnu opasnost za učesnike u saobraćaju. Ispunili smo još jedno obećanje koje smo dali građanima i još jednom dokazali da se ne bavimo praznim pričama, već kao odgovorna opštinska vlast preduzimamo sve korake neophodne za rešavanje problema sa kojima se naši građani suočavaju” – istakao je predsednik Opštine Irig Stevan Kazimirović.

Ovaj projekat samo je jedan od brojnih koji je opština Irig realizovala u saradnji sa Vladom AP Vojvodine i Upravom za kapitalna ulaganja.

”Imamo odličnu saradnju sa pokrajinskim institucijama i do sada smo realizovali veliki broj projekata počev od sanacije puta od Iriškog venca ka ”Norcevu”, sanacije i rekonstrukcije škola i obdaništa, uređenje Mihizove kuće, izmeštanja deponije u Vrdniku i brojnih drugih. To je dokaz da Vlada AP Vojvodine ima poverenja u nas i siguran sam da će ta saradnja i u budućnosti biti na najvišem nivou” – ističe poslanik u Skupštini AP Vojvodine, Tihomir Stojaković.

Radovi traju danas i sutra, saobraćaj na relaciji Banja Vrdnik – Jazak biće obustavljen u periodu od 8 do 17 časova, a kao alternativni pravac za dolazak u Vrdnik iz pravca Jaska i obrnuto se koristi put preko Pavlovaca.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here