Naslovna Srem Sremska Mitrovica Rekonstrukcija toplovodne mreže i podstanice u Sremskoj Mitrovici

Rekonstrukcija toplovodne mreže i podstanice u Sremskoj Mitrovici

PODELI
Foto: RTV

SREMSKA MITROVICA – Sigurnije snabdevanje toplotnom energijom, ali i povećana energetska efikasnost za korisnike toplovodnog sistema u mitrovačkom naselju “Marko Peričin Kamenjar” je cilj radova koji se trenutno izvode u tom delu grada.

Menja se 250 metara trase toplovoda, tačnije 500 metara cevi, a rekontruiše se podstanica u 6 stambenih zgrada. Vrednost projekta iznosi oko 9 miliona i 300 hiljada dinara, a sredstva je obezbedilo JKP “Toplifikacije”.

Dotrajala toplovodna mreža i česta curenja, sada će remontom i zamenom cevi biti rešeni. Tako da će preko 170 korisnika  koje “Toplifikacije” snabdevaju u tom delu grada spremno dočekati predstojeću zimu. 

Gradilište je posetio direktor Sladojević kako bi se i lično uverio da radovi odmiču predviđenom dinamikom i bez problema. Plan je, kaže, da se dotrajale cevi u dužini od 500 metara zamene novim, rekontruisaće se podstanica na 6 stambenih zgrada.

Nakon završetka radova na toplovod,u stanovnici ovog naselja imaće toplije stanove tokom zime, a ujedno će se povećati i energetska efikasnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here