Naslovna Posao Rekonstrukcija ulice 15. maj, izgradnja rezervoara za vodu u Borkovcu i tri...

Rekonstrukcija ulice 15. maj, izgradnja rezervoara za vodu u Borkovcu i tri veća projekta do kraja godine

PODELI

Radovi na rekonstrukciji ulice 15. maj stigli su do raskrsnice sa Pavlovačkom ulicom. Kraju se privode podzemni radovi na instalacijama, a rekonstrukcija se odvija i brže nego što je planirano, kaže Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma.

“Trenutno su aktuelni radovi na vodovodnoj mreži u pomenutoj ulici. Radovi se odvijaju pomalo i neočekivanom brzinom, zadovoljni smo. Imali smo problema kada je Vodovod, zbog neodgovornog ponašanja, bukvalno ceo grad jedan dan ostavio bez vode, ne bi li se izvršili novi priključci tim ljudima koji žive u ulici 15. maj, u delu od Kudoške do Vrdničke i Pavlovačke, to smo prevazišli, tako da neće biti restrikcije vode na teritoriji celog grada kada se ostala domaćinstva budu kačila na vodovodnu mrežu. Radovi na trotoarima napreduju dosta dobro, mislim da je sledeća faza postavljanje ivičnjaka. Vrlo brzo ulica će dobiti konturu, s obzirom da tamo nemamo komplikovanu gradnju u smislu parkinga, zelenih površina itd. Kako se približavamo urbanijem delu grada, kada se prođe Pavlovačka i ulica 27. oktobra tu već ulazimo i u gušći saobraćaj, ali i komplikovanije i zahtevnije radove”, izjavio je Mančić.

Opština Ruma je raspisala i javnu nabavku za izgradnju rezervoara za skladištenje pitke vode na izvorištu “Borkovac”, a taj posao će Pokrajina podržati sa čak 12,5 miliona dinara, dok će lokalna samouprava obezbediti sredstva za PDV.

Predsednik Mančić napominje da se obazrivo planiraju budući radovi, te da je lokalna samouprava sačinila listu prioriteta i okvirni plan za trošenje budžetskih sredstava, u ovoj situaciji koja je nepredvidiva.

“Mislili smo da smo izašli iz ove situacije sa korona virusom, a sad opet imamo tih problema, a tako ima i privreda na teritoriji našeg grada, mala i srednja preduzeća, i iz tog razloga obazrivo i uz analize idemo projekat po projekat. Uz određenu dozu obazrivosti i štednje ulazimo u sve to. Ostala su nam još 3-4 veća projekta. Jedan je Dom Vojske, vrednosti oko 30 miliona, što je recimo vrednost nabavke besplatnih udžbenika, ali udžbenici ne mogu da čekaju i zato je ta javna nabavka prva raspisana. Drugi značajniji projekat je izgradnja pešačko – biciklističke staze između Putinaca i Donjih Petrovaca i treći izgradnja gasovoda za privredu prema Vognju. Većinu drugih velikih tendera smo raspisali, neki projekti se rade, poput izgradnje kotlarnice “Solidarnost”. Pušten je tender od 50 miliona za održavanje puteva i tu smo utrošili već 12 miliona dinara, sve plaćamo na vreme ali imamo dozu opreznosti i planiramo kada ćemo da pustimo koju javnu nabavku. Ubeđen sam da će procedura oko odabira ponuđača biti završena za Dom Vojske u trećem ili početkom četvrtog kvartala. Od vremenskih uslova će zatim zavisiti dalji tok izvođenja radova. Mislim da ćemo zbog cele situacije i na tekućim projektima možda morati da produžimo rokove, ali da ćemo uspeti da završimo sve planirano”, poručio je Mančić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here