Naslovna Srem Irig Rekonstrukcija zgrade vrtića “Vila” u Vrdniku

Rekonstrukcija zgrade vrtića “Vila” u Vrdniku

PODELI
Foto: Opština Irig

Počela je dugo oćekivana rekonstrukcija i sanacija zgrade dečijeg vrtića ”Vila” u Vrdniku.

Opština Irig sredstva u iznosu od 12,6 miliona dinara za realizaciju ovog projekta obezbedila je preko Vlade AP Vojvodine.

Foto: Opština Irig

U ovaj objekat se nije ulagalo skoro 30 godina i tokom zime smo imali česte pritužbe roditelja da je deci i pored centralnog grejanja hladno u prostorijama u kojima borave. Tada smo obećali hitno rešavanje problema a kao odgovorna opštinska vlast ispunjavamo obećanje dato deci i roditeljima, kao i zaposlenima u ovoj ustanovi. Na osnovu kog smo na konkursu za dodelu sredstava od strane Uprave za kapitalna ulaganja Vlade AP Vojvodine dobili ovaj nemali iznos za rekonstrukciju zgrade vrtića. Pored zamene štetnih salonit ploča koje sadrže azbest, radiće se i zamena stolarije novom, šestokomornom PVC stolarijom. Pored energetskog, zamenom ploča, prozora i vrata rešavamo i problem zdravlja i bezbednosti dece, što nam je prioritet. Takođe, radiće se i termoizolacija fasade i plafona što će sprečiti gubitak toplot. Deca će konačno uz izuzetno kvalitetno i stručno osoblje imati idealne uslove za boravak u vrdničkom vrtiću – rekao je zamenik predsednika Opštine Irig Miodrag Bebić.

Najaviljena je i sanacija i rekonstrukcija objekta škole ”Milica Stojadinović Srpkinja”

 Odobrena su i sredstva za sanaciju i rekonstrukcija objekta škole ”Milica Stojadinović Srpkinja”, kojoj je sve ovo što radimo na zgradi vrtića, takođe neophodno. Siguran sam da ćemo u najskorijem roku rešiti i taj problem, i uspeti da obezbedimo učenicima i nastavnom osoblju vrdničke škole mnogo bolje uslove za rad”, dodao je Bebić.

Bebić ističe dobru saradnju koju opštinska vlast ima sa Vladom AP Vojvodine i Upravom za kapitalna ulaganja:

”Ljudi koji vode Pokrajinu su prepoznali naš dobar rad i želju da sve segmente života u Vrdniku i Opštini Irig podignemo na mnogo kvalitetniji nivo nego što je to bilo ranije. Realizovani su brojni projekti vezani za školstvo, turizam, infrastrukturu, kulturu, sport, a očekujemo da se taj trend ulaganja Vlade AP Vojvodine u našu opštinu nastavi. Ovom prilikom se zahvaljujem Vladi AP Vojvodine i Upravi za kapitalna ulaganja, a građanima obećavam još mnogo kvalitetnih projekata koji će život i rad u svim mestima naše opštine učiniti lepšim i lakšim.”

Foto: Opština Irig

Podsećamo da su po drugom konkursu odobrena i sredstva za rekonstrukciju mašinskih instalacija u vrtiću u Vrdniku (zamena kotlova) u iznosu od 3.927.008,00 dinara. Opština Irig sufinansira realizaciju projekta sa 1.963.732,00 dinara, tako da je ukupna vrednost projekta 5.890.740,00 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here