Naslovna Deca Renovirana školska sala u Beški: Za sport i druge potrebe školaraca

Renovirana školska sala u Beški: Za sport i druge potrebe školaraca

PODELI
Foto: dnevnik

BEŠKA: Uloživši 4,5 miliona dinara Opština Inđija potpuno je renovirala salu u Osnovnoj školi „Braća Grulović” u Beški.

Uređeni su hodnici, svlačionice i sanitarije, uključujući nabavku tuš kabina i sportskih rekvizita za nastavu fizičkog vaspitanja. Obilazeći školu, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak najavio je da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže u stvaranje što boljih uslova, naročito u seoskim sredinama i da se ta razlika između sela i grada, makar na teritoriji opštine Inđija, smanjuje.

Gak je pohvalio domaćine rekavši da škola u Beški može da posluži kao primer kako jedna obrazovna institucija treba da funkcioniše. Nastavnicima je danas daleko lakše da obavljaju svoj posao, a deci je omogućeno da se igraju i stiču atletske veštine na savremenim i novim spravama. Po rečima direktorke OŠ „Braća Grulović“ Nade Džamić Šepe, ova sala je osposobljena i za druge aktivnosti.

  • Benefiti nisu samo za nastavu fizičkog vaspitanja nego i za ostale aktivnosti kao što je festival nauke koji je održan u ovoj Sali, a na kojem je nastupio veliki broj učenika, posetilaca, roditelja, što je ostavilo veoma pozitivan utisak – rekla je direktorka.

Koliko se intenzivno radilo minulih meseci, pokazuje i to da su povodom ovdašnjih investicija predstavnici lokalnih i pokrajinskih organa već treći put posetili Bešku za mesec i po. Prvi povod je bio obilazak rekonstruisanog vrtića, zatim su bili aktuelni radovi na asfaltiranju Ulice Kralja Petra I, a treći povod je završetak radova na školskoj sali.

Intenzivno se radi i u drugim naseljima inđijske opštine. Uskoro će početi izgradnja pešačkih staza u Novim Karlovcima, rekonstrukcija centra Novog Slankamena, izgradnja pešakih staza i završetak objekta predškolske ustanove, a u toku je rekonstrukcija vrtića u Ljukovu sa fondacijom „Novak Đoković“, dok se u Maradiku gradi kapela.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here