Naslovna Srem Ruma Renoviranje fiskulturne sale OŠ „Dušan Jerković” u Rumi

Renoviranje fiskulturne sale OŠ „Dušan Jerković” u Rumi

PODELI
Foto: Opština Ruma

RUMA – Učenici OŠ „Dušan Jerković” u Rumi vrlo brzo će imati adekvatne uslove za fiskulturu i nastavu fizičkog vaspitanja. Naime, Opština Ruma je započela početkom januara projekat rekonstrukcije fiskulturne sale i svlačionica Dušanove škole, koju pohađa oko 800 đaka.

Sala je bila u veoma lošem stanju, nedostojna renomea jedne ugledne škole, zato lokalna samouprava nastavlja i u 2023. godini da renovira školske objekte, ali i sve sportske terene kako bi naša deca imala idealne uslove i za rekreaciju i za obrazovanje, istakla je predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić, prilikom današnje posete OŠ “Dušan Jerković”.

„Pred sam početak nove školske godine kada su bili dostavljeni besplatni udžbenici za naše osnovce posetila sam ovu školu i tom prilikom, nažalost, zatekla sam fiskulturnu salu u veoma lošem stanju. Dodatno me je pogodilo to što je ovo jedna od najvećih škola u samom gradu, renomirana obrazovna ustanova čiji đaci postižu brojne uspehe na takmičenjima što znači da je nastavni i učiteljski kadar veoma dobar, da su nam đaci veoma dobri i uspešni, ali da nažalost nemaju elementarne uslove za nastavu fizičkog vaspitanja. Odmah u dogovoru sa svojim saradnicima odlučili smo da izdvojimo dodatna sredstva da se ova fiskulturna sala renovira”, izjavila je predsednica Ćirić.

„Parket je lepo izšmirglan, prelakiran, nije bilo potrebe ga menjati, jer je u dobrom stanju, samo je trebalo doći do zdravog sloja. Zidovi su prekrečeni, donja polovina zidova biće obložena zaštitnim strunjačama, kako bi unapredili bezbednost dece. Takođe, u sklopu radova renoviraju se i svlačionice. Đaci ove škole će imati idealne uslove za nastavu fizičkog vaspitanja, jer bez zdrave dece, zdravog školstva, zdravog sporta, nema ni zdrave budućnosti”, rekla je predsednica Ćirić.

Direktorica OŠ „Dušan Jerković” Nataša Stanić se zahvalila Opštini Ruma na svesrdnoj pomoći u rešavanju višegodišnjeg problema neadekvatnih uslova za održavanje nastave fizičkog vaspitanja.

„Ceo kolektiv i deca, svi su veoma srećni što ćemo dobiti uslove kakve naša škola i zaslužuje. Fiskulturna sala nam je veoma bitna. Da podsetim mi smo druga škola u Sremu što se tiče rezultata koje postižu naša deca u sportu, a prva smo obrazovna ustanova u Rumi kada je u pitanju školski sport. Mnogi naši đaci su državni prvaci u raznim sportovima, tako da sam ponosna i presrećna što će imati sada idealne uslove da nastave da nižu uspehe”, kazala je direktorica Stanić.

Predsednica Ćirić i njena zamenica Biljana Popović Jovanović najavile su nova ulaganja u ovu obrazovnu ustanovu.

„Započeli smo radove i na rekonstrukciji krovnog pokrivača na mestima gde je to potrebno, a uslediće i zamena osvetljenja u čitavom školskom objektu. U narednom periodu planiramo, u dogovoru sa direktorkom škole, da uradimo i fasadu, a pre toga zamenimo i deo stare stolarije i postavimo nove PVC prozore”, kazala je predsednica Ćirić.

Završetak radova na renoviranju fiskulturne sale i svlačionica očekuje se u narednih nekoliko dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here