Naslovna Posao Rešavanje problema deponije u Binguli

Rešavanje problema deponije u Binguli

Foto: rtv

BINGULA – U Mesnoj zajednici Bingula odrađen je posao na čišćenju deponije u saradnji sa JKP “Standard” Šid. Dugogodišnji problem neadekvatnog odlaganja otpada od strane pojedinaca se na ovaj način rešava. Apel nadležnih je da se smeće odlaže na propisan način jer se ovako troše sredstva koja se mogu ulagati u korist meštana koji žive u Binguli.

U Binguli kao i u mnogim seoskim sredinama problem je stvaranje deponija usled neadekvatnog odlaganja smeća. U saradnji mesne zajednice i nadležnog šidskog preduzeća pristupilo se čišćenju otpada i sanaciji dosadašnjeg stanja. Predstavnici sela apeluju na meštane da se smeće odlaže sredom ispred kuća kada se i odvozi po rasporedu na deponiju u Šid.

Velika novčana sredstva se izdvajaju za posao koji nije dugoročno rešenje. JKP Standard kako bi izašlo u susret meštanima po seoskim sredinama nije ograničilo količinu smeća za odnošenje. Kada je u pitanju kabasti otpad i tu je moguć svaki dogovor kako se ne bi stvarale deponije koje nikome ne čine dobro.

Pored rešavanja deponije u proteklom periodu selo je zahvaljujući pomoći lokalne samouprave uređeno poput seoskog igrališta kod škole koje je dobilo i tribine, postavljeno je novo autobusko stajalište a radi se i na prilazu školi kao i na uređenju staza.

IZVORrtv
Prethodna vestAMSS: Na izlazu iz Srbije teretnjaci čekaju po tri sata
Sledeća vestOkrugli stolovi Ženske parlamentarne mreže Skupštine APV u sedam opština

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here