Naslovna Srem Inđija REŠENO VODOSNABDEVANjE: Zajedničkom investicijom pušten novi bunar

REŠENO VODOSNABDEVANjE: Zajedničkom investicijom pušten novi bunar

PODELI

Zajedničkom investicijom Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Opštine Inđija izgrađen je novi bunar B24 čime je vodovodni sistem dobio dodatnih 20 litara u sekundi.

Resorni pokrajinski sekretar dr Vuk Radojević je napomenuo da su mnogi bunari na teritoriji opštine Inđija stari 30 i više godina, da su u značajnoj meri izgubili izdašnost, jer su u dugoj eksploataciji i zato je neophodno da se u kontinuitetu investira u nove bunare i njihovo opremanje.

„S obzirom na to da je pitanje vodosnabdevanja jedno od gorućih i da spada u prioritete za rešavanje, rukovodstvo Opštine Inđija, u interesu njenih građana, preduzelo je sve neophodne aktivnosti na pripremi adekvatne projektno-tehničke dokumentacije. Na osnovu toga smo zajednički finansirali nekoliko kapitalnih investicija u vodosnabdevanju na teritoriji opštine Inđija“, izjavio je nakon puštanja u rad novog bunara dr Vuk Radojević.

On je napomenuo da su mnogi bunari na teritoriji opštine Inđija stari 30 i više godina, da su u značajnoj meri izgubili izdašnost, jer su u dugoj eksploataciji i zato je neophodno da se u kontinuitetu investira u nove bunare i njihovo opremanje.

Osim starosti bunara, veliki svakodnevni problem građana opštine Inđija bio je nedostatak vode i nekvalitetno rešeno vodosnabdevanje. Do 2016. Inđija je u kontinuitetu imala problem sa vodosnabdevanjem u vidu neispravnosti i restrikcija, naročito leti kada je najpotrebnija. Od juna 2016. godine nije više bilo restrikcije.

„Pitanje vodosnabdevanja u opštini Inđija je apsolutno rešeno. Ovo je peti bunar koji je urađen za malje od tri godine i na taj način smo dobili ono što je najvažnije- dovoljnu količinu vode za našu fabriku vode, tačnije preko 150 litara u sekundi kako bi mogli u nekom narednom periodu fabriku vode da stavimo u funkciju“, istakao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak koji se zahvalio pokrajinskom sekretaru na velikoj pomoći.

„Mnoge projekte smo zajednički završili i mnoge sam siguran i u budućnosti raditi. To je najbolji pokazatelj kolika je važna saradnja između lokalnog, pokrajinskog i republičkog nivoa vlasti“.

Inđija je uvek spremna da na konkurse izađe sa spremnim projektima, što je važno jer se često dešava da je projektna dokumentacija i sve ono što je neophodno u administrativnom smislu uraditi najteži problem.

Vrednost ove investicije je oko 24 miliona dinara, a od toga je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu izdvojio oko 19 miliona dinara, a Opština Inđija oko pet miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here