Naslovna Deca Revija dečjeg fitnesa i ritmičke gimnastike

Revija dečjeg fitnesa i ritmičke gimnastike

PODELI
Foto: Opština Pećinci

U Sportskoj hali u Donjem Tovarniku, u subotu 7. marta, održan je treći „Top Forma Kup“ u dečjem fitnesu. Pod pokroviteljstvom pećinačkog Sportskog saveza „Razvoj sportova“, organizator takmičenja i ove godine su Sportski klub „Top Forma“ i Klub za ritmičku gimnastiku „Top Džim“ (Top Gym) iz Šimanovaca.

Na parketu tovarničke Sportske hale umeće u dečjem fitnesu prikazalo je oko 250 mališana iz desetak klubova iz naše zemlje, a organizacijom takmičenja i kvalitetom prikazanih koreografija zadovoljan je bio i Siniša Đokić, predsednik Sportskog saveza „Razvoj sportova“.

„Izuzetno mi je drago da se takmičenje ovakvog tipa održava treću godinu zaredom i da vidim prepunu Sportsku halu mladih koji se bave sportom, što je i cilj Razvoja sportova. Nastavićemo da zajedno sa pećinačkom lokalnom samoupravom pomažemo sve sportske kolektive, posebno one koje rade sa decom školskog i predškolskog uzrasta. Naša zajednička misija je popularizovanje sporta kod najmlađih, a trener Top Forme Maja Radosavljević očigledno sa velikim uspehom animira sve više dece iz naše opštine za dečji fitnes i ritmičku gimnastiku“ – rekao je Đokić.

U prvom delu takmičenja predstavili su se mladi sa solo koreografijom i pozingom. Potom su usledili gimnastika, fitnes i ples, u A, B i C kategoriji. Koreografije sa kojima su deca nastupila bile su solo, duom trio, grupe i formacije.

Među 250 učesnika, bili su i članovi šimanovačkog kluba „Top Forma“, koji su osvojili ukupno 40 medalja – 17 zlatnih, 12 srebrnih i 11 bronzanih medalja u dečjem fitnesu.

Trener Maja Radosavljević je prezadovoljna ostvarenim rezultatima.

„Prvi utisci su fenomenalni. Dobili smo pohvale i čestitke od gostiju – dece i zvaničnika i opšti je utisak da je organizacija takmičenja, koje je trajalo od prepodnevnih pa do večernjih sati, bila besprekorna“ – izjavila je Radosavljević.

U dečjem fitnesu članovi Top Forme osvojili su medalje u sledećim kategorijama: do 7. godina, 1. Marija Žižić 2. Anastasija Simić i 3. jana Milojević; 8. godina, 1. Sandra Dobrodolac, 2. Nina Doroski; 10 godina, 2. Ana Mrkalj, 3. Angelina Lugonja; 11. godina, 1. Katarina Maksimović, 2. Nina Pekić, 3. Ana Kićović; 12. godina, Tamara Đurić, 2. Elena Belivuk, 3. Anja Milošević; 13. godina, 2. Anita Antić; 14. godina, 1. Dunja Radosavljević; 15. godina, 1. Sara Đurić; dečaci (Open), 1. Stefan Dobrodolac.

Pored šimanovačke Top Forme, učestovovali su i klubovi: „Kats“ (Cats) Sombor, „Start“ i „Olimp“ Novi Sad, „Kasper“ Batajnica, „Džim 022“ (Gym 022) Sremska Mitrovica, „Fit Forma“ Ruma, „Viktori“ (Victory) Bački Petrovac, „Železničar „Smederevo i „Partizan“ Bor.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here