Naslovna Magazin RODILA SAM ĆERKU IAKO SU TVRDILI DA JE TO NEMOGUĆE: Hristina Popović...

RODILA SAM ĆERKU IAKO SU TVRDILI DA JE TO NEMOGUĆE: Hristina Popović otvoreno o svim životnim izazovima

PODELI
Foto: lepaisrecna.mondo.rs

Glumica Hristina Popović retko daje intervjue, a onda kada to čini radi potpuno iskreno, sada je otkrila kako prevazilazi probleme, šta pomaže njenom samopouzdanju, ali i koliko ju je majčinstvo promenilo naročito posle konstatacije lekara da neće moći da rodi dete.

Tridesetdevetogodišnja Hristina Popović pre devet godina rodila je ćerku kojoj je dala neobično ime Luča i tada je potpuno promenila pogled na svet. S obzirom na to da je do rođenja devojčice mislila da ne može da ima decu, to „čudo“ je prihvatila kao činjenicu da je samo nebo granica za sve što poželi. Sa Lučinim ocem i njenim kolegom Bojanom Navojcem se rastala, a pored uspešne glumačke karijere sigurnim koracima ide svakom cilju koji zacrta. Počela je sa istrčavanjem polumaratona, osvojila je vrhove Kilimandžara i Himalaja, vozila se rikšom u Nepalu te kampovala u snegu po nezamislivom minusu.

– Motivacija je moje najbolje oružje, uvek ih imam nekoliko u džepu, za svaki slučaj, ali kada ih ponestane, obratim se školovanim ljudima za to. Mom samopouzdanju dosta je pomoglo i to što sam počela da lagano ispitujem svoje granice i pobeđujem samu sebe. Naime, tokom letovanja s mamom i tek rođenom ćerkom u Budvi, u našoj kući, negde 2014. godine, počela sam da šetam i shvatila da mi to prija, zatim sam instalirala aplikaciju po kojoj jedan minut trčiš najbolje što umeš, drugi pešačiš. Pomislila sam: ”Što neću to moći, evo rodila sam dete, rekli su mi isto da ni to nema šanse da se desi i desila se i predivna je.” I tako za dve nedelje boravka na primorju uspela sam da istrčim pet kilometara. Nakon toga dobila sam veliko samopozdanje i zapitala se šta ja to sve mogu. U 33. godini sam promenila život, potpuno sam izbacila psihoaktivne supstance, alkohol na prvom mestu. Nije to išlo uz stil samohrane keve – rekla je Hristina za podkast „Agelast“ i ispričala da je u porodici naučila da je, kada više nema efekta oslanjati se na sebe i svoj sud, potrebno potražiti pomoć psihijatra, što rado danas čini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here