Naslovna Srbija RODITELJI, STIŽE POMOĆ: Uvodi se 13. dečji dodatak!

RODITELJI, STIŽE POMOĆ: Uvodi se 13. dečji dodatak!

PODELI
Zahvaljujući zakonima koji će biti doneti ove godine više porodilja primaće nadoknadu, neke kategorije dečjeg dodatka će biti uvećane, a biće uvedena i institucija 13. dečjeg dodatka za srednjoškolce

To je u Kruševcu rekao ministar za rad, zapošljvanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin istakavši da je politika Vlade da se deli ono što se zaradi i da svako poboljšanje u ekonomiji prvo osete siromašni, kojima je pomoć najpotrebnija.

Navodeći da je Ministarstvo rada u svom budžetu opredelilo dovoljno novca za sva socijalna davanja, Vulin je istakao da nijedno socijalno davanje neće biti umanjeno, te da će neka čak biti i uvećana.“

Siromaštvo će se u Srbiji smanjivati.

-Budžetom smo opredelili dovoljna sredstva za sva socijalna davanja, nastavićemo da širimo krug korisnika i da štitimo one kojima je pomoć zaista potrebna”, rekao je Vulin novinarima.

On je dodao da će prvi put ove godine od 1999. u saradnji sa Crvenim krstom biti obnovljene sve narodne kuhinje.“Niko neće ostati bez svog obroka, ali obroka koji će biti zdrav i urađen po najvišim standardima”, istakao je Vulin.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here